Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Njurmedicin, Avdelning 131 Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi välkomnar en ny kollega till njurmedicinsk vårdavdelning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Här får du kombinera akutsjukvård med planerad vård, medicinsk vård med inslag av kirurgisk vård. Både du med tidigare erfarenhet som sjuksköterska eller om du är nyutexaminerad, är välkommen att söka till oss.

Vi är Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialiserade vårdavdelning för patienter med akuta och kroniska njursjukdomar.  Vårt uppdrag är att utreda, vårda och förbereda patienter både akut och planerat för operation och behandlingar som dialys.

Vi tar tar hand om akuta problem hos patienter med peritonealdialys (PD) när PD-mottagningen är stängd, vilket kan innefatta rådgivning via telefon eller som resurs till andra avdelningar på Sahlgrenska sjukhuset när de vårdar patienter med PD.

Vi har ett nära samarbete med mottagningarna inom njurmedicin, röntgen, operation och Transplantationscentrum på Sahlgrenska.

Vad kännetecknar vår arbetsplats?

Hos oss är ett professionellt bemötande viktigt, vilket innefattar alla som vistas eller kommer i kontakt med vår avdelning och vi är stolta över den värme som finns mellan oss kollegor. Vi får ofta höra av patienterna att de känner sig trygga och väl omhändertagna på vår avdelning.

Eftersom njuren är ett viktigt centralt organ, får du lära dig att tolka många delar som påverkar varandra som salt-/vätskebalans och blodtryck för att nämna några. En undersökande och prestigelös inställning hjälper oss i vårt arbete.   

På vår avdelning arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, avdelningsvärd, läkare och medicinsk sekreterare. Vi har ett nära samarbete med stödfunktioner som kuratorer, dietister, physioaterapeuter, arbetsterapeuter och sjukshuskyrkan.
Vi jobbar med olika ansvarsområden utifrån intresse, vilket inspirerar oss till olika förbättringsarbeten på avdelningen. Vi utbildar dig i peritoneladialys och under ditt första anställningsår får du göra studiebesök på våra andra enheter inom njurmedicin.

Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska arbetar du i team med gemensamt ansvar för vården och ett gott omhändertagande av patienten enligt sjukhusets värdegrund. Du leder teamets arbete och planerar tillsammans med patienten och andra andra yrkesgrupper patientens vård och omvårdnad. Hos oss får du använda dig av sjuksköterskans hela kompetensområde i ditt arbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som sätter patienten i fokus och arbetar för att ge patienterna bästa möjliga vård och bemötande. Du har en förmåga att se till helheten, både för den enskilde patienten och för avdelningen. Som person kan du arbeta kontrollerat i olika situationer, väga samman komplex information, prioritera utifrån det och och kommunicera på ett tydligt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer pågår löpande under hela rekryteringsprocessen, så välkommen med din ansökan redan idag.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2176
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Hagsmyr, 070 - 074 85 30
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Annika Wettergren, 072 - 732 85 00
Publicerat 2021-04-01
Sista ansökningsdag 2021-04-15

Terug naar vacatures