Sahlgrenska Universitetssjukhuset,kardiologi, hjärtintensivvårdsavdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du bli del i ett gott gäng med kompetenta kollegor som jobbar med högspecialicerad vård inom kardiologi, välkommen till oss! 

Arbetsuppgifter

Det arbete som vi utför både ur ett omvårdnads såväl som medicinskt perspektiv, styrs av patientens diagnos och behov. På avdelningen vårdas akuta och elektiva patienter som kräver övervakning av olika slag. Vi dokumenterar i journalsystemet Melior. 

Vi arbetar i team kring patienten där alla professioner ingår såsom sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sjukgymnast, vid behov kurator och dietist. Jobbet som sjuksköterska hos oss innebär att du utifrån patientens behov, leder, prioriterar, fördelar och samordnar omvårdnadsarbetet.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder en strukturerad bredvidgång under sex veckors tid som varvas med internundervisning tillämpat för nya medarbetare.  Bredvidgången planeras till några veckor på dagen och några veckor natt. Våra avdelningsinstruktörer är dem som utbildar och som fungerar som bedside stöd, de jobbar också efter ett strukturerat utbildningshjul med återkommande utbildningar.

Vi erbjuder också i samarbete med Sahlgrenska Akademin kurser inom kardiologi eller specialistutbildning inom Kardiologi på magisternivå. Regelbunden HLR ges av våra HLR instruktörer.

Om dig 

Du är legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet av hjärtsjukdom är det meriterande. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, som vågar ta stort ansvar och har förmågan att fatta beslut. Du har ett flexibelt förhållningssätt till föränderliga omständigheter och förmågan att prioritera arbetsuppgifter även i akuta situationer.  Du har god självkännedom, är prestigelös och lyhörd gentemot patienter och kollegor i din omgivning. 

Om oss 

Hjärtintensivvårdsavdelning 93 har 11 vårdplatser avsedda för patienter med avancerad hjärtsvikt, pulmonell hypertension och patienter som utreds för eventuell hjärttransplantation. På avdelningen finns hjärtintensivvårdsavdelning (HIA) enhet om åtta vårdplatser på vilka vi bedriver avancerad vård för patienter som kräver invasiv övervakning och inotrop stöd, dessa platser bemannas av er som jobbat några år som sjuksköterskor och genomgått internutbildning.

Vi är en del av verksamhetsområde (VO) Kardiologi. Utveckling och forskning sker ständigt och avdelningen ligger i framkant när det gäller att behandla och vårda patienter med olika former av hjärtsjukdomar vilket leder goda möjligheter för en kontinuerlig professionell och personlig utveckling.

Ett gott arbetsklimat är viktigt för oss och vi hjälps åt att bygga det tillsammans genom att vi alla bidrar med vår kompetens och engagemang. Vi vill att vår enhet ska bygga på gott samarbete där vi alla arbetar för att ge våra patienter en högklassig vård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2051
Kontakt
  • Vårdenhetschef Susann Johansson, 072- 248 76 52
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund , 031- 342 10 00
Publicerat 2021-03-29
Sista ansökningsdag 2021-04-20

Terug naar vacatures