Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen till verksamhetsområde Beroende! 

Beroendeklinikens verksamhet vänder sig till personer som har ett substansmissbruk med eller utan psykiatrisk samsjuklighet. Verksamheten har flera specialistmottagningar för bland annat kvinnor, unga vuxna, personer med alkohol och narkotikaberoende men också för personer som förutom sin beroendeproblematik även har en komplex psykiatrisk sjuklighet. Sedan några år finns även en mottagning för personer med spelberoende. Vi har också, i samarbete med andra psykiatriska verksamheter i regionen, startat upp en distanspsykiatrisk mottagning. Verksamheten medverkar även med konsultativa insatser vid sprutbytesmottagningen och alldeles nyligen har ansvaret för den psykiatriska akutmottagningen och konsultverksamheten införlivats i vår verksamhet. Jourverksamheten bedrivs genom ett gemensamt samarbete mellan de fem psykiatriska verksamheterna inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. 

Verksamhet Beroende är organiserad i vårdkedjor mellan sluten- och öppenvård. Utredning och behandling sker ofta i samverkan med övrig sjukvård, socialtjänst, kriminalvård samt försäkringskassan och anpassas efter den enskildes behov och förutsättningar.

Vi är vid kliniken en stor grupp av specialistläkare och underläkare. De senaste åren har vi fått flera nya specialistkollegor och antalet nya ST-läkare har ökat. Det har inneburit att vi nu kan planera vidare både när det gäller utveckling av arbetet runt patienter men också större möjligheter till att öka den egna specialistkompetensen. Vi har två studierektorer, en för ST-psykiatri men också för ST i beroendemedicin som är en tilläggsspecialitet inom psykiatrin. Redan nu är det flera fast anställda kollegor som vidareutbildar sig i den nya specialiteten och fler planerar att framöver påbörja ST i beroendemedicin. Vårt mål är att ytterligare säkerställa en god arbetsmiljö och hög medicinsk kompetens och det kan bland annat ske genom att vi blir flera kollegor. Vi vill gärna att du visar ditt intresse genom att lämna in en ansökan så får vi möjlighet att berätta mer om vår verksamhet. Eftersom verksamheten har flera olika specialistenheter har vi också större möjligheter att tillmötesgå just dina intressen.  

Om tjänsten

Vi söker dig som har ett stort intresse för beroendemedicin. Våra enheter arbetar tvärprofessionellt vilket innebär att du kommer ha nära samarbete med olika yrkesgrupper. Dina arbetsuppgifter är sedvanliga läkaruppgifter och vid mer specifika uppgifter kommer du att introduceras av erfaren läkarkollega. Du kommer med tiden att ingå jourverksamhet. Som specialist kommer du medverka i verksamhetens handledning och utbildning för läkare under utbildning. För att få kunskap om beroendeklinikens uppdrag och organisation kommer du inledningsvis att få gå ett introduktionsprogram. Du ingår även i det större kollegiala nätverket inom beroendekliniken genom regelbundna läkarmöten med utbildningsinsatser. Att ha en god arbetsmiljö är ett prioriterat område. Är du intresserad av forskning finns det goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Verksamheten kan parallellt med specialisttjänstgöring erbjuda dig ST i beroendemedicin. Enligt individuellt upplagd utbildningsplan får du ta del av verksamhetens olika subspecialiserade enheter samt delta i lokala och nationella kurser i beroendemedicin.  

Om dig

Vi söker dig som är specialist i vuxenpsykiatri. Meriterande om du har stort intresse och/eller tidigare arbetserfarenhet i beroendemedicin.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1884
Kontakt
  • Tf sektionschef slutenvård, Emma Törnroth, 072 - 201 40 86
  • Tf sektionschef slutenvård, Valerio Orlandi, 070 - 680 96 71
  • Sektionschef öppenvård, Eva Bergkvist Thelander, 076 - 119 76 23
Facklig företrädare
  • Västra Götalands Läkarförening, Kajsa Fahlström, 072 - 204 21 79
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-05-05

Terug naar vacatures