Sjukhusen i väster, Medicin, Alingsås lasarett

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Beskrivning
Verksamhet Medicin har en bred verksamhet för hela det invärtesmedicinska området både inom slutenvård och öppenvård. Till verksamheten hör planerad mottagningsverksamhet inom AK-verksamhet, allmän internmedicin, diabetes, dietist, fotvård, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, osteoporos och reumatologi samt palliativt team. Inom slutenvården finns flera vårdavdelningar.

Vi söker nu en läkarchef för ST-läkare, specialister, överläkare och inom medicinverksamheten på Alingsås lasarett.

Arbetsuppgifter
Vi söker en tydlig och synlig chef som genom öppenhet och dialog, såväl internt som externt, kan utveckla det långsiktiga arbetet med läkargruppen och övriga verksamheten. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Som läkarchef har du personal-, ekonomi-, och verksamhetsansvar. I tjänsten ingår även arbetsmiljöansvar.

Du är intresserad av att driva kvalitetsfrågor och att leda verksamheten så att omhändertagandet av patienter ytterligare utvecklas och förbättras. Du uppfattas som mål- och resultatinriktad och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare och kan skapa goda relationer. Du kommer att få tillgång till stödfunktion inom ekonomi och HR. Tjänsten kombineras med viss klinisk tjänstgöring.

Det finns goda möjligheter att anpassa upplägget utifrån dina förutsättningar och den exakta fördelningen av tid görs i överenskommelse med verksamhetschef.

Som nybliven chef i Västra Götaland erbjuds du en bred introduktion med grundläggande kunskaper inom organisation, styrning och arbetsgivarrollen. Västra Götaland tillhandahåller även olika typer av ledarutvecklingsprogram.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialist i internmedicin, gärna specialiserad inom någon av verksamhetens subspecialiteter. Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap eller chefskap, gärna med förändringsarbete. I din ledarskapsroll är du en driven person som skapar engagemang och bidrar till god stämning. Vidare kan du fatta beslut, stötta/coacha dina medarbetare och kollegor, vi ser att du har en god kommunikativ förmåga samt är resultatinriktad då gemensamma mål är något som vi anser vara viktigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid som läkarchef och som specialist enligt överenskommelse.

Tjänsten kan vara 100% för en person alternativt fördelas på två personer, 50% vardera.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1835
Kontakt
  • Marie Gardtman, verksamhetschef, 070-214 90 77
Facklig företrädare
  • Ellinor Zügner Forser, VGLF, 0322-22 62 32
Publicerat 2021-03-23
Sista ansökningsdag 2021-04-13

Terug naar vacatures