Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Vi söker nu en semestervikarie för skötsel av våra lantbruksdjur

På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar, får och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt ifrån ormar och reptiler till gnagare och fåglar. På Sötåsen finns helt enkelt det mesta inom djur och natur. Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djur och trädgård med totalt elva olika yrkesutgångar. Vi driver vårt eget lantbruk där eleverna får utvecklas och lära sig i en verklig miljö. Det finns ca 190 gymnasieelever på Sötåsen där flertalet bor på skolans internat. Här finns gymnasiesärskolans program för Skog, Mark och Djur (SMD). Det bedrivs också vuxenutbildning på skolan. På Sötåsen utbildas nästa generation inom den gröna näringen och vi strävar alltid efter att ligga i framkant med ny teknik och hållbara arbetssätt. På skolan bedrivs omfattade projektverksamhet i samarbete med olika forskningsinstitutioner som t ex Rise, Chalmers och SLU. Hos oss har du möjlighet att göra skillnad och bidra till utveckling av den gröna näringen.Hos oss får du en chans att göra skillnad och bidra till utveckling. På vår skola utbildas nästa generation inom den gröna näringen. På anläggningen finns djurproduktion inom både mjölkkor, gris och får. Vi strävar efter att ligga i framkant med ny teknik.

Du är en person som är utvecklings- och målinriktad, noggrann och som tycker om att befinna dig i en föränderlig vardag tillsammans med elever och kollegor. Vi tror att du har både goda kunskaper och ett stort intresse för lantbrukets djur, både praktiskt och teoretiskt.

Arbetsuppgifter
Vårt mål är att fortsätta utveckla Sötåsen till att vara ett krav certifierat lantbrukscentra i framkant där den pedagogiska verksamheten styr arbetet.
Hos oss arbetar du både med elever i gymnasiet, gymnasiesärskolan och med vuxna studenter.
Som djurskötare hos oss kommer du tillsammans med arbetslaget planera och genomför den dagliga skötsel av skolans lantbruksdjur. Yrkeslärarna sköter skolans lantbruk tillsammans med eleverna som en del av utbildningen. 

Kvalifikationer
Med fördel är/har du:

  • Grundutbildning inom lantbruk eller utbildad agrotekniker, lantmästare eller agronom
  • Yrkeserfarenhet från lantbruk med mjölk-, gris- eller fårproduktion
  • Intresse för lantbruk
  • Arbetet innebär övervägande praktiskt arbete i stallarna och att man jobbar fyra dagar i veckan och var tredje helg.

Som djurskötare hos oss vill vi att du ska präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.
B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Behörighet för lastmaskin är meriterande.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor
Visstidsanställning t.o.m. augusti 2021 med 100 % sysselsättningsgrad. Urval- och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 30 paril. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2021-08-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1622
Kontakt
  • Anders Nordström, 076-3060416
  • Lars Holm, 070-8574229
Publicerat 2021-04-16
Sista ansökningsdag 2021-05-07

Terug naar vacatures