Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk genetik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Beskrivning

Klinisk genetik omfattar patientmottagning och konsultverksamhet samt laboratoriediagnostik av genetiska sjukdomar och tillstånd. Till patientmottagningen remitteras såväl barn som vuxna patienter från hela regionen som har behov av klinisk genetisk diagnostik, utredning och genetisk vägledning. Klinisk genetik har ett regionalt uppdrag att utveckla mottagnings- och konsultverksamhet i samarbete med sjukvården, att fortbilda hälso- och sjukvårdspersonal samt utgöra ett kompetenscentrum i genetiska frågor. Under 2021 planeras också för att verksamheten får ansvar för Centrum för sällsynta diagnoser. 

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) har totalt cirka 120 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Den laborativa verksamheten utför majoriteten av all genetisk analys inom VGR. Vår öppenvårdsmottagning omfattar cirka 3000 besök per år med bland annat frågeställningar inom sällsynta sjukdomar, ärftlig cancer och fosterdiagnostik. Verksamheten präglas av förändringsarbete och utveckling både avseende arbetssätt och införande av ny kunskap.

Arbetsuppgifter

Som genetisk vägledare kommer du ge telefonrådgivning, delta i mottagningsverksamhet för våra patienter samt delta i rondarbete kring patientremisser. Genetiska vägledare ska bidra med ett omvårdnads- och psykosocialt perspektiv, och kunna möta personer i beslutsprocesser och i kris. Mycket av arbetsuppgifterna handlar om att på olika sätt ge information för ökad kunskap och förståelse och hos familj och patient. Genetiska vägledare på vår mottagning har även enskilda samtal/besök med patienter/familjer och ger självständigt genetisk vägledning. Du förväntas också delta i och bidra till utvecklingen av vår mottagningsverksamhet.

Som genetisk vägledare jobbar du såväl självständigt som i team med framför allt läkare och andra vägledare för att bemöta, utreda och vägleda individer och familjer med ärftlig sjukdom. Du kommer vara verksam inom flera av våra olika mottagningsområden (allmängenetik, neurogenetik, syndromutredningar och cancergenetik) men beroende på dina kompetenser finns möjlighet till viss profilering. Vi söker nu främst förstärkning inom allmängenetik och syndromutredningar samt eventuellt för arbete inom Centrum för sällsynta diagnoser.

Vi erbjuder att spännande och stimulerande arbete där du som vägledare har en central roll för patient och familj. Klinisk genetik är en läkarspecialitet i stark utveckling då kunskapen om genetiska sjukdomar och genetiska analyser ökar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska som har erfarenhet av yrket. Arbete inom klinisk genetisk verksamhet alternativt inom närliggande medicinskt område såsom barnmedicin, barnneurologi, habilitering, onkologi, obstetrik eller gynekologi är meriterande. Även utbildning och erfarenhet av genetisk vägledning. Utbildning i samtalsmetodik samt forskningserfarenhet är också önskvärt.

Stor vikt kommer att läggas vid kommunikations- och samarbetsförmåga. Mycket god förmåga att på svenska kommunicera och förstå tal och skrift är viktigt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4962
Kontakt
  • Sektionschef, överläkare, Lovisa Lovmar, 070- 081 67 54
  • Enhetsöverläkare, Anna Öfverholm, 070- 085 25 34
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070- 264 94 70
Publicerat 2020-10-19
Sista ansökningsdag 2020-11-02

Tillbaka till lediga jobb