Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 2, Infektion, Avdelning 301

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Nu finns chansen att arbeta hos oss på Infektion! Här får du ett varierande och spännande jobb, arbeta med kompetenta medarbetare i en stabil arbetsgrupp i en miljö med mycket humor, samarbetsvilja och tydliga riktlinjer och rutiner.

Infektionskliniken har fyra vårdavdelningar med olika specialinriktningar, infektionsmottagning, sprutbytesmottagning samt egen administrativ enhet. Avdelning 301 har 16 vårdplatser och vi vårdar patienter från 16 år och uppåt. Vi är en allmän infektionsavdelning men vår specialinriktning är vård av patienter med multiresistent tuberkulos samt patienter med infektionssjukdom orsakad av multiresistenta bakterier, MRB. Vi har 12 patientrum, alla med isolerings möjlighet och egen in- och utgång från utsidan då avdelningen ligger på markplan.

Vi är cirka 30 medarbetare på enheten fördelat på undersköterskor, sjuksköterskor, specialsjuksköterskor samt specialistsjuksköterska i Infektionssjukvård.

Arbetsuppgifter 

Sedvanliga arbetsuppgifter som undersköterska på slutenvårdsavdelning med intag av patienter dygnet runt. På avdelningen arbetar vi i team. Patienterna kommer oftast från akuten eller från infektionsklinikens egna mottagning. Arbetet är omväxlande då vi vårdar patienter i åldrarna 16 år och uppåt med en väldigt varierande sjukdomsbild. Vi har både patienter i behov av isoleringsvård och patienter som kan dela rum. Vi har patienter som vårdas ett par dagar och vi har patienter som vårdas i många månader. De allra flesta blir friska och skrivs ut och har endast ett vårdtillfälle här på avdelningen, andra kommer åter upprepade gånger. En del av patienterna som behöver uppföljning efter utskrivning följs på klinikens infektionsmottagning och på så sätt följer vi patienten från första till sista besök.

Avdelningen har även en jourmottagning där patienter med misstanke om infektionssjukdom, i behov av brådskande handläggning på kvällar och helger kan tas om hand. Vi handlägger även vårdpersonal som råkat ut för stick- eller skärtillbud.

Du kommer att lära dig mycket om smittsamma såväl som icke smittsamma infektionssjukdomar. Vi vårdar patienter med vanligt förekommande sjukdomar som till exempel pneumoni och urinvägsinfektion, men även patienter med hepatiter, malaria, infektioner på hjärtklaffar, i skelett och hjärna. Du kommer att bli expert på smittvägar och vårdhygien och du kommer att möta patienter från hela världen. 

Om dig 

Vi söker dig som har undersköterskeutbildning med inriktning mot akutsjukvård. Stor vikt kommer att läggas vid självständighet, initiativförmåga, god samarbetsförmåga, flexibilitet i arbetet och personlig lämplighet. Vi erbjuder kvalificerad och inriktad arbetsplatsintroduktion och bredvidgång samt kontinuerlig kompetensutveckling inom infektionssjukvård, smittskydd och vårdhygien. Vi tillämpar karriärutvecklingsmodellen för undersköterskor.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet, helst från akutsjukvårdsavdelning men övrig vårderfarenhet är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-11-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg, Östra Sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4308
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Stenman, 031 - 343 52 90
Facklig företrädare
  • Kommunal, Pernilla Pettersson, 031 - 343 42 98
Publicerat 2020-09-17
Sista ansökningsdag 2020-10-01

Terug naar vacatures