Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Kan detta vara din nya arbetsplats?

Vår enhet Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Hisingen är en del av verksamhetsområdet Neurologi -Psykiatri - Habilitering. BUP Hisingen behandlar och utreder barn och ungdomar upp till 18 år med måttlig till svår barnpsykiatrisk problematik. Vi erbjuder vård på specialistnivå och verksamheten kännetecknas av hög kompetens och tvärprofessionellt arbete. Vi är en välfungerande arbetsplats med tydlighet och engagemang. Vi sätter ett stort värde på kamratskap, professionalitet och bemötande som en viktig del i vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi är en innovativ mottagning med flera spännande projekt på gång, som exempelvis hundassisterad terapi samt utvecklingsarbete gällande problematisk skolfrånvaro. Vi erbjuder vidareutbildning och handledning inom ramen för ditt yrkesområde. Mottagningen är belägen mitt på Backaplan med goda kommunikationsmöjligheter. Teamet består av överläkare, sjuksköterska, psykolog, socionom, administratörer och enhetschef. Vi är cirka 28 anställda.

Hur ser en arbetsdag ut?

I ditt ansvarsområde ingår vanligt förekommande arbetsuppgifter för sjuksköterskor inom Barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård med huvudsakliga arbetsuppgifter såsom läkemedelsuppföljningar, löpande bedömningar av sjukdomstillstånd; depression, ångest, ätstörningar, självskadebeteende med flera. Vidare tillkommer rådgivning gällande livsstilsfrågor samt föräldrautbildning i grupp och individuellt, med fokus på psykoedukation gällande aktuella diagnosgrupper.

Du behöver känna dig bekväm med att arbeta självständigt men arbetet sker i nära samverkan med vårdenhetsöverläkaren. Du är en viktig informations- och kunskapskälla gällande medicinska frågor till det övriga teamet. Vi förutsätter att du arbetar med ett tydligt patientfokus, där patienten är medaktör i sin behandling och att du har en hög förmåga att samverka med teamets övriga professioner för att möjliggöra en tvärprofessionell vårdinsats. Vi har som mål att utveckla sjuksköterskans psykoedukativa insatser riktat till barn och föräldrar, där det finns stora möjligheter att vara med och forma och starta upp en sådan verksamhet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad psykiatrisjuksköterska. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där det är viktigt att du besitter tålamod, nyfikenhet och ett stort patientfokus.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4264
Kontakt
  • Enhetschef, Anneli Eile Mutén , 070 - 020 68 26
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus, 070 - 082 40 16
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-09-28

Terug naar vacatures