Skaraborgs Sjukhus, Förvaltningskontoret, HR-enheten

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

HR-enheten har en central roll i organisationen där vi strategiskt och operativt stöttar kärnverksamheten i frågor som spänner över hela HR-fältet. Vårt arbete syftar till att stödja sjukhusets uppdrag och mål samt säkerställa ett kompetent och kvalitetssäkrat stöd till sjukhusets chefer.

Då vår strateg inom kompetensförsörjning går i pension söker vi nu en HR-strateg med ansvar för kompetensförsörjning som tillsammans med sjukhusets ledning och chefer vill vara med och fortsätta driva och utveckla det långsiktiga HR-arbetet inom SkaS och Västra Götalandsregionen. Som strateg fungerar du som stöd till sjukhusets ledning, chefer och HR-konsulter i frågeställningar kring kompetensförsörjning, bemanning och rekrytering samt deltar i de VGR-gemensamma processer inom området kompetensförsörjning. Det strategiska arbetet inom samtliga områden ska stärka arbetsgivarvarumärket där målet är att vi tillsammans i Västra Götalandsregionen ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

På HR-enheten arbetar idag ca 25 personer uppdelat på befattningarna HR-konsult, HR-specialist och HR-strateg. HR-konsulterna arbetar med stöd till cheferna i våra verksamhetsområden i alla förekommande HR-frågor. Specialister och strateger arbetar inom våra fem HR-processer; arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, ledarskap samt lön.

Strategen ansvarar för och driver det strategiska arbetet inom ansvarsområdet med stöd av specialisterna och ansvarar tillsammans med dem och HR-konsulterna för att rutiner och riktlinjer följer VGR-beslutade processer.

Arbetsuppgifter
Som strateg leder du processerna inom kompetensförsörjningsområdet både inom SkaS och tillsammans i VGR. I arbetet ingår det att utveckla, genomföra och utvärdera de aktiviteter som ryms inom strategområdet. För att arbeta strategiskt ingår det även omvärldsbevakning lokalt, regionalt och nationellt. Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där du är med och formar hur vi arbetar inom strategområdet. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som strateg inom kompetensförsörjning ingår
bland annat att
• vara sjukhusets expert inom strategområdet kompetensförsörjning,
• ansvara för att driva och utveckla arbetet med att rekrytera, behålla och utveckla personal vid Skaraborgs sjukhus,
• ta initiativ till utveckling samt ta fram riktlinjer inom ansvarsområdet,
• ansvara för uppföljning och utvärdering inom ansvarsområdet,
• vara stöd till chefer inom förvaltning och HR-konsulter i frågor om kompetensförsörjning, bemanning och rekrytering,
• vara sjukhusets företrädare i regiongemensamma grupper inom kompetensförsörjning,
• omvärldsbevaka och hålla sig uppdaterad med vad som händer inom kompetensförsörjningsområdet, särskilt kopplat till vård- och omsorgsområdet,
• ta fram utbildningsmaterial och utbilda chefer inom förvaltningen och medarbetare inom HR inom kompetensförsörjning,
• tillsammans med HR-specialister och HR-konsulter säkerställa att interna rutiner följer VGRs beslutade processer inom strategområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR/PA-området, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. För tjänsten krävs att du har god erfarenhet och arbetslivserfarenhet av kvalificerat, strategiskt arbete med kompetensförsörjning och självständigt har drivit process- och utvecklingsarbete med goda resultat. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med arbetsgivarvarumärke och kommunikation i en större komplex organisation gärna med politisk styrning samt erfarenhet av att representera en verksamhet externt och internt.
I rollen som HR-strateg inom kompetensförsörjning är det viktigt att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och kan verka för ett gott samverkansklimat. Vi förutsätter att du har initiativkraft och uthållighet i ditt arbete, självständigt kan driva processer och utvecklingsarbete samtidigt som du gillar att samarbeta med andra samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med Din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4256
Kontakt
  • Marie Rodert HR chef, 0700207898
  • Eva Andersson, 0700-823732
Facklig företrädare
  • Vision, 0500-431944
Publicerat 2020-09-16
Sista ansökningsdag 2020-10-12

Terug naar vacatures