Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår arbetsplats 

Avdelning 361 har nyligen öppnats, och vi söker dig som vill vara med från början och bygga upp vår nya enhet. Vi välkomnar varmt nya sjuksköterskor med intresse för psykiatrin till arbetsgruppen!

Avdelningen är belägen i fräscha och ändamålsenliga lokaler i PK-huset på Östra sjukhuset med en harmonisk inomhusmiljö och en vacker trädgård i anslutning till den. Det är en heldygnsvårdsavdelning som ansvarar för att ge akut psykiatrisk vård på specialistnivå inom diagnosområden som ångestsyndrom, depression, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska störningar, suicidalitet och posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), och ingår i vårdkedjan med den subspecialiserade psykiatriska öppenvårdsmottagningen Gamlestaden för att säkerställa en obruten behandlingsprocess.

Arbetet kommer att bedrivas enligt en välutvecklad teampsykiatrisk modell där sjuksköterskor, skötare, specialistläkare och kurator ingår och inriktas på att ge evidensbaserad akutpsykiatrisk vård i form av bland annat läkemedelsbehandling, elbehandling (ECT), psykoedukativa samtal och stabilisering i en hälsofrämjande miljö. Samverkan med övrig sjukvård, socialtjänst, försäkringskassan, arbetsförmedlingen med flera sker kontinuerligt och patientens delaktighet är central för vårt arbetssätt.

Vi erbjuder dig 

Som sjuksköterska på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har du flera möjligheter till att delta i vidareutbildningar, alltifrån samtalsmetodik till specialistsjuksköterskeutbildning. Det tillämpas en tydlig karriärutvecklingsmodell för sjuksköterskor.

Vi erbjuder ett basprogram inom psykiatrin för grundläggande kunskap inom områdena bemötande och etik, suicidprevention, psykiatriska sjukdomstillstånd, patientsäkerhet och juridik, psykiatrisk teamarbete, somatiska sjukdomstillstånd, hot och våld, samtalsmetodik, samverkan och närstående- och barnperspektiv. Just nu pågår en utbildningssatsning i bemötande enligt dialektisk beteendeterapi.

Dina arbetsuppgifter 

Arbetet består av behandlingskontakter baserade på patientens vårdplan med varierande arbetsuppgifter som ingår i omvårdnadsansvariga sjuksköterskans (OAS) arbetsuppgifter, som exempelvis samtal och omvårdnadsarbete. Fokus ligger på sjuksköterskans roll som arbetsledare och med ansvar för medicinadministration.

Du förväntas vara delaktig i utvecklingsarbeten som avdelningen kommer att bedriva för att förbättra verksamheten. 

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av teamarbete i heldygnsvård. Det är också önskvärt om du har erfarenhet av att arbeta i Elvis, Melior och SAMSA. Har du någon form av vidareutbildning inom psykiatri ser vi det meriterande. 

Arbetet ställer krav på självständighet, flexibilitet, samarbetsförmåga, viljan att arbeta i team och en god kommunikationsförmåga. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och är målinriktad i ditt arbete. Vi kommer att ta stor hänsyn till personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4204
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alla Lindqvist , 073 - 056 69 59
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
Publicerat 2020-10-01
Sista ansökningsdag 2020-10-31

Terug naar vacatures