Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss 

Avdelning 361 har nyligen öppnats, och vi söker dig som vill vara med från början och bygga upp vår nya enhet. Vi välkomnar en ny sjuksköterska med intresse för psykiatrin till vår arbetsgrupp.

Avdelning 361 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom Psykiatri Affektiva och vi finns på Östra sjukhuset. Patienterna kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen belägen i samma hus samt med direkt inläggning från psykiatrimottagning Gamlestaden. Avdelningen har 14 vårdplatser. Patienterna kommer för utredning och behandling av olika psykiatriska diagnoser som ångestsyndrom, depression, personlighetsstörningar, neuropsykiatriska störningar, suicidalitet, posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) och svårare krisreaktioner.

Vi erbjuder dig 

Vi har en trevlig arbetsplats med ett gott teamarbete mellan sjuksköterskor, läkare, skötare, kurator och patienter där alla spelar en viktig roll och bidrar med sin unika kompetens.

Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling. I nuläget pågår utbildningssatsning i DBT där alla nya sjuksköterskor erbjuds en orienteringsutbildning.

Som specialistsjuksköterska ingår verksamhetsutvecklande uppdrag i din tjänst och du har avsatt tid för det. Dessa uppdrag kan ligga inom ramen för behandling, kvalitet, patientsäkerhet, mentorskap och handledning. Verksamhetsutveckling inom dialektisk beteendeterapi (DBT) och personcentrerat arbetssätt kommer bli aktuella på avdelningen men uppdraget anpassas utifrån dina intressen och erfarenheter.

Du förväntas kunna delta i områdesövergrippande arbetsgrupper med din specialistkunskap.

Arbetsuppgifter 

Dina arbetsuppgifter utgår från psykiatrisk omvårdnad. Fokus ligger på sjuksköterskans roll som arbetsledare. Tillsammans med vårdenhetschef och vårdenhetsöverläkare kommer du bedriva kvalitets- och utvecklingsarbete samt ansvara för att rutiner och riktlinjer implementeras och följs.

Du kommer att arbeta med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan med öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande.  

Som specialistsjuksköterska stödjer du grundutbildade sjuksköterskor i att föra fram omvårdnadsperspektivet.

Tjänsten är en dagtidstjänst med arbetstider måndag till fredag.

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri och tycker om att arbeta i team och har intresse för psykisk ohälsa. Vi ser det meriterande om du har tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling eller behandlingsarbete i slutenvård.

Det är viktigt att du har lätt att samarbeta och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. Arbetet ställer krav på självständighet, flexibilitet och god kommunikationsförmåga. Du har en önska att utveckla och förbättra den psykiatriska heldygnsvården och kan göra det såväl utifrån nationella och regionala riktlinjer som utifrån forskning du själv söker upp och den erfarenhet du själv bär med dig. 

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så ansök redan idag! 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4203
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alla Lindqvist , 073 - 056 69 59
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson , 070 - 082 47 61
Publicerat 2020-10-01
Sista ansökningsdag 2020-10-31

Terug naar vacatures