Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Obstetrik, Specialistmödravården

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhets- och arbetsbeskrivning

Specialistmödravården erbjuder elektiv specialistvård under graviditet och upp till tolv veckor efter förlossning. På enheten ges vård till inskrivna patienter som behöver speciell övervakning under sin graviditet och lever med en diabetes sjukdom. Idag har vi en diabetessjukskötersaka i teamet runt patienten och är nu i behov av att utöka det teamet. Vi arbetar i team med barnmorska, undersköterska läkare och sekreterare.

I ditt arbete som sjuksköterska på specialistmödravården ingår bland annat omvårdnad, undersökning och behandling, vilket innebär vägledning, dosjustering och utnyttjande av tekniken. Detta kommer i sin tur att innebära täta kontakter med patienten under graviditetens 40 veckor. Förlossningsplan och amningsplan kopplat till diabetessjukdom ingår i arbetet. Delar av ditt arbete kommer även att bedrivas i samarbete med barnmorskor och läkare inom slutenvården.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning. Du har goda kunskaper om diabeteshjälpmedel, teknik och insulinsorter. Du har även erfarenhet från att ha arbetat med patienter som har diabetes typ 1 och typ 2. Har du erfarenhet från kliniskt arbete med patienter som lever med en diabetessjukdom är detta meriterande.

Vi vill att du är noggrann och arbetar patientsäkert och tycker om att arbeta med gravida och att ha varierade arbetsuppgifter. Vi förväntar oss även att du har ett gott patientbemötande med patienten i fokus och vi ser gärna att du är intresserad av och positivt inställd till att arbeta med förbättringsarbete.

Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete på en trevlig arbetsplats! Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4197
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Kristin Andersson , 031- 343 63 61
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Britt Edlund , 031- 343 62 99
Publicerat 2020-09-28
Sista ansökningsdag 2020-10-16

Terug naar vacatures