Folkhögskoleförvaltningen, Billströmska folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Billströmska folkhögskolan med ca 140 studerande erbjuder allmän kurs, med möjlighet att läsa inriktning mot musik, konst eller naturvetenskap. Vidare finns särskild kurs i form av en musiklinje på avancerad nivå och undersköterskeutbildning. På skolans internat finns det boende för cirka 95 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Vår kurator går i pension och nu söker vi hennes efterträdare. Som kurator hos oss ingår du i skolans internat/deltagar-team, som också består av speciallärare, internatföreståndare, internatpedagog och rektor. Tillsammans med skolans lärare och servicepersonal jobbar ni aktivt och preventivt med våra deltagares hälsa, motivation och mående.

Folkhögskoleförvaltningen driver ESF-projektet ”VI” och där möter vi, i det som kallas ”Vuxensteget – att flytta hemifrån”, deltagare i ögonhöjd och ger ett extra stöd för att de ska lyckas i sina studier och i sitt boende på internatet.

Viss tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer

Utbildad socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och lämplig. Erfarenhet av att jobba med unga vuxna, gärna på skola är meriterande. Erfarenhet och kunskap om människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och AST är starkt meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är en fena på att få deltagare att se sitt värde och hitta sin gnista.

Vem trivs hos oss? Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som är självgående och tar egna initiativ. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och skolans samarbetspartners.

Villkor

100 % tillsvidareanställning. Tillträde 210101 eller enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 210101 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kållekärr
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4176
Kontakt
  • Peter Bäcklund, 0721-416571
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-30

Terug naar vacatures