Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatrimottagning Väster

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Nu är det dags för en våra kollega att gå i pension och därför söker vi en ny Kurator med DBT kompetens eller intresse! Välkommen till Psykiatrimottagning Väster!

Sedan snart två år tillbaka arbetar vi enligt en subspecialiseringsmodell, där varje team har ansvar för en särskild patientkategori. Vi är en växande mottagning, som kontinuerligt arbetar med att förnya och förbättra våra metoder och vårt samarbete. Vi har en arbetsplats med hög professionalitet och öppet klimat. Det är en stor mottagning, med goda möjligheter till såväl professionellt utbyte som trevligt umgänge.

Vi kan även nämna att vi har flyttat till helt nya, ljusa och fräscha lokaler under 2018 och finns en stenkast från Järntorget. Det går snabbt och lätt att ta sig hit med lokaltrafik.

Om arbetet

Som en del i din tjänst som kurator i vårt personlighetssyndromsteam har du en viktig roll i behandlingsteamet där du står för kunskap utifrån ett psykosocialt perspektiv. Utöver det, som också är en stor del av din tjänst, kommer du att arbeta i vårt DBT team som är en del av av vår personlighetssyndromsteam. Teamet arbetar med gruppbehandling och ensklida kontakter och har därutöver tillsammans med mottagningens MBT-team ett helhetsansvar för patientgruppen inom vårt upptagningsområde. Vi räknar med att Du som söker har ett intresse för att arbeta med dialektisk beteendeterapi (DBT).

Vad kan vi erbjuda dig för utvecklingsmöjligheter?

På mottagningen arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt och du är en viktig del i det arbetet. Du har alltid tillgång till stöd och kunskap från de övriga medarbetarna i teamet, kollegialt stöd av de kuratorer som finns på mottagningen samt processhandledning av extern handledare.

Vem söker vi?

Du som söker är utbildad socionom. Vi söker dig som har erfarenhet av vuxenpsykiatri och som gärna har några års erfarenhet av att jobba som socionom/kurator inom sjukvård, helst psykiatrisk vård. Steg 1 i grundläggande psykoterapi KBT och/eller har en DBT kompetens sedan tidigare. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Som person är det viktigt att du har ett äkta intresse för mänskliga möten och att du har förmåga att klara av den stress och de prioriteringar som ett arbete på en psykiatrisk mottagning med högt söktryck innebär.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Första långgtan 26, 413 28 Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4152
Kontakt
  • Enhetschef Sergio Carrasco, , sergio.carrasco@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Git Olofsson, 072- 206 35 58
Publicerat 2020-09-08
Sista ansökningsdag 2020-09-22

Terug naar vacatures