Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, ACT Göteborg

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

ACT Göteborg är en integrerad verksamhet där sjukvården; Verksamhetsområde Beroende, Verksamhetsområde Psykos, Verksamhetsområde Affektiva, samverkar med Göteborgs Stad.

Mottagningen arbetar utifrån en integrativ resursgruppsmetod, (R)ACT, med Case Managers som bedriver uppsökande vård. Målgruppen är personer över 18 år med svår psykisk sjukdom och sammansatta behov till följd av psykiatrisk problematik och/eller substansbruk, ofta i hemlöshet, som inte kunnat tillgodogöra sig ordinarie behandlingsinsatser inom specialistpsykiatrin, beroendevården eller kommunen.

Mottagningen är under uppbyggnad och har flera olika uppdrag såsom uppsökande öppenvårdsarbete utifrån (R)ACT, ett mobilt fältteam, ett mobilt resursteam som arbetar mot akutboenden för personer som lever i hemlöshet samt en fast mottagningsdel. Detta innebär att mottagningens målgrupp är bred och du kan träffa personer med många olika typer av diagnoser och svårigheter.

Ett ACT-team är ett multidisciplinärt team som bygger på intensiv case management. Modellen innebär att personal från både psykiatri och socialtjänst medverkar i behandlingen allteftersom behoven skiftar. Insatserna genomförs i patientens närmiljö i stället för på mottagning. Då det är viktigt att alla medarbetare arbetar utifrån samma metod genomgår medarbetarna utbildning via Göteborgs universitet där även metodhandledning ingår.

En viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar och huvudmän såsom kommunen, Socialtjänst, Försäkringskassa och Kriminalvården med flera likväl som brukarorganisationer.

Mottagningen har en tydlig verksamhetsidé och vision där vi vill utveckla vården för patienter inom målgruppen genom att bland annat implementera ny kunskap och utvärdera vår verksamhet. Ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är en viktig pusselbit och på mottagningen pågår flertalet forskningsprojekt som avser att kartlägga målgruppen, studera hemlöshet och i förlängningen identifiera effektiva behandlingsmetoder och strategier för vård och omhändertagande av denna ofta mycket utsatta grupp.

På mottagningen arbetar vår sektionsledare, flera specialistläkare samt ST-läkare, psykolog, socionomer, sjuksköterskor, skötare och medicinsk sekreterare samt att vi även har tillgång till en arbetsterapeut. Sammantaget med både sjukvård och kommun består mottagningen av cirka 33 personer. Vi har ett nära samarbete även över teamgränserna på mottagningen och vi har gemensamma morgonmöten för genomgång av FACT-tavla samt mingel.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig härliga kollegor, med fin stämning på en trevlig arbetsplats. Hos oss finns det goda möjligheter till ett utvecklande arbete både utifrån ett organisatoriskt perspektiv likväl som gällande utbildning och handledning samt även möjligheter att vara delaktig i forskning.

Om arbetet

Arbetsuppgifterna består av psykologiskt/psykiatriskt utredningsarbete och diagnostik samt behandlingsarbete både enskilt och i grupp. Du genomför strukturerade helhetsbedömningar och kartläggningar av psykiatrisk problematik med samsjuklighet samt bedömning av behov och insatser. En viktig del i arbetet är att med hjälp av kliniska bedömningar och psykologiska testmetoder utreda och diagnostisera patienter.

I arbetet ingår även att med psykologiska metoder behandla och rehabilitera patienter som tillhör mottagningen. Du kommer också att vid behov handleda övrig medarbetare på mottagningen.

Du arbetar både självständigt och i samarbete med mottagningens övriga medarbetare samt i de team som bildas runt patienten likväl som med andra berörda instanser. Du kommer inte primärt vara ansvarig Case Manager för patienter utan arbeta på uppdrag utifrån behov samt vara del i resursgrupper kring olika patienter.

En del av arbetet kommer att handla om verksamhetsutveckling i hela processen från vad och hur till implementering och utvärdering av nya behandlingsmetoder och arbetsmodeller.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Tidigare erfarenhet från psykiatrisk öppen- och/eller slutenvård är nödvändig. Vi ser gärna att du är utbildad specialistpsykolog.  Erfarenhet av neuropsykiatrisk utredning, diagnostik och behandling av patienter med substansberoende och komplex psykiatrisk problematik är meriterande.

Du bör ha ett intresse för att arbeta med målgruppen och då arbetet förutsätter gott teamarbete för patientens bästa är en god förmåga att kommunicera och samarbeta även i svåra situationer mycket viktigt. En hög grad av flexibilitet likväl som en grundläggande förmåga till lågaffektivt bemötande är essentiellt och stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Vi vill att du har med dig viljan att vara med och utveckla verksamheten likväl som en förmåga att arbeta mot gemensamma mål för att vara med och forma framtidens vård för denna grupp av patienter som ofta faller igenom de offentliga verksamheternas skyddsnät.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4107
Kontakt
  • Enhetschef/legitimera psykolog, Synnøve Walderhaug, 072- 453 41 82
Facklig företrädare
  • SACO, Eva Björklund , 031- 343 38 59
Publicerat 2020-09-07
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Terug naar vacatures