Skaraborgs Sjukhus, M6, BUP Läkare

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Är du vår överläkare som vill, vågar och kan?

Barn- och ungdomspsykiatrin inom Skaraborgs Sjukhus har precis gått igenom en större fysisk omorganisation och befinner sig nu mitt uppe i den spännande implementeringsfasen. Vi söker överläkare som vill vara med och bygga Sveriges bästa Barn- och ungdomspsykiatri, som vågar utmana våra invanda mönster i syfte att bli bättre, som kan bidra med sin gedigna kompetens till våra barn och unga.

Beskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin i Skaraborg har ansvaret för den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin för ca 56 000 barn och unga. Vår nya verksamhet består av de två robusta öppenvårdsmottagningarna BUP Skövde och BUP Mariestad med var sin tillhörande satellitmottagning. Till verksamheten hör även enheter som har hela Skaraborg som upptagningsområde. Dessa enheter är BUP dagsjukvård, akutteam och mellanvård samt en enhet där åldersövergripande ätstörningsvård bedrivs.

Slutenvårdensplatser för våra patienter finns i Trollhättan där vi ingår i ett unikt samarbete med NU-sjukvården. Den barnpsykiatriska slutenvårdsenheten i Trollhättan har 6 vårdplatser och betjänar både Skaraborgs sjukhus och NU-sjukvårdens upptagningsområde.

Vi söker nu en överläkare med placering vid vår BUP-mottagning i Skövde samt en överläkare med placering vid vår BUP-mottagning i Mariestad.

Vi har sedan 2017 arbetat mycket med förverkligandet av den regionala utvecklingsplanen för barnpsykiatri i Västra Götaland. Utvecklingsplanen ligger till grund för en allt mer specialiserad barnpsykiatri och syftar till en mer jämlik vård inom regionen. Vi håller i vårt fokus med att ständigt utveckla och förnya våra arbetssätt för att nå bättre vårdkvalité och effektivitet för patienten.

Skaraborgs sjukhus är känt för att vara ett bra utbildningssjukhus. T ex hamnar sjukhuset på 20:e plats av 65 i AT-rankningen.
Just nu saknar vi tre överläkare för en fullbemanning. Vår verksamhet har i nuläget tre ST-läkare varav en snart är färdig specialist. Fler ST-block har tilldelats till vår verksamhet. Vi tar emot läkare från vuxenpsykiatri och barn- och ungdomsmedicin för "randning".


Om du vill kombinera din kliniska vardag med 20 % forskningsarbete så hjälper vi till att realisera detta via sjukhusets FoUUI enheten. FoUUI ingår i sjukhusets specialsatsning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för patienternas vård och behandling och till din hjälp har du övriga professioner i teamet. Förutom sedvanligt läkararbete på mottagning, direkt med patienter/familjer och med att stödja andra yrkeskategorier, vill vi att du aktivt deltar i vårt utvecklings- och utbildningsarbete. I vårt arbete med att utveckla våra patientprocesser är läkarkompetensen en mycket viktig del. I arbetet ingår handledning av våra ST-läkare, randande ST-läkare, AT-läkare och kandidater. I arbetet ingår dagbakjoursarbete i Skövde vardagar och bakjoursarbetet jourtid vissa helger som ibland är förlagda i Trollhättan.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand specialist i barn- och ungdomspsykiatri, men andra för verksamheten relevanta specialiteter kan vara intressanta.

Villkor

Placeringsort: 1 i Skövde, 1 i Mariestad
Skriv i din ansökan vilken placeringsort din ansökan gäller.

B-körkort är ett krav

Tjänsten är på heltid men vi är öppna för diskussion kring arbetstidens förläggning vilket kan innebära deltid eller visst distansarbete. Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Vi berättar gärna mer om vår verksamhet och om tjänsterna samt vårt samarbete med NU-sjukvården.

Övrigt

Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.

Vi kontrollerar alltid brotts- och belastningsregistret innan anställning, utdraget beställs av arbetsgivaren.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% alt. enligt överenskommelse
Ort Skövde eller Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4103
Kontakt
  • Lotta Hjortenhammar, processchef/överläkare, 0722033456
  • Gudrun Nolskog, vårdenhetsöverläkare, 0707-402557
  • Annelie Sundén-Gustavsson, verksamhetschef, 0703-024493
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000 vxl
Publicerat 2020-09-04
Sista ansökningsdag 2020-11-03

Terug naar vacatures