Södra Älvsborgs sjukhus, ortopedi och geriatrisk akutvårdsavdelning (OGAVA)

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om tjänsten
Vill du prova på det bästa av två världar? Om du vill ha möjligheten att bygga upp en bred kompetens inom både ortopedisk vård såväl som geriatrisk omhändertagande och vård vid multisjuklighet är detta tjänsten för dig.

Välkommen till en avdelning i fräscha lokaler inriktad mot vård av äldre i samband med höftfraktur, amputation eller annan skelettskada. Snart flyttar vi in i nya lokaler och blir en del av ortopedkliniken för att skapa ett mer sammanhållet omhändertagande av våra akut sjuka patienter.

Teamarbete är en central del på avdelningen med framförallt tätt samarbete mellan yrkesgrupperna: sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och undersköterska. Det finns även tillgång till dietist och kurator baserat på patientens behov. Målet med vården är att utifrån en helhetssyn på patienten ge förutsättningar till rehabilitering och minska risken för nya skelettskador.

Introduktion av dig som ny medarbetare är viktigt för oss. Därför får du en individuellt anpassad introduktion till arbetet. Som nyfärdig erbjuds du 5 veckor samt vägledningsmaterial för att säkerställa att du lär dig det du behöver i din roll som sjuksköterska.

Arbetstiden är förlagd till dagar och kvällar samt helg.

Viktiga grundstenar i vården är:

  • Strukturerat pre- och postoperativt omhändertagande av den äldre patienten
  • Bedömning och optimering av medicinsk status, funktions- och ADL-status
  • Översyn av: läkemedel för att reducera polyfarmaci, olämpliga läkemedel till äldre, social situation, näringsstatus, omvårdnadsbehov och långsiktiga rehabinsatser efter slutvård
  • Aktivera patientens egna resurser till rehabilitering 

Om oss på OGAVA
Vi har expanderat verksamheten från 10 till 16 vårdplatser och är en enhet specialiserad på geriatrisk ortopedi. Vi är inriktade mot vård av äldre i samband med höftfraktur, amputation eller annan skelettskada. Teamarbete är en central del på avdelningen med framförallt tätt samarbete mellan yrkesgrupperna: sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och undersköterska. Det finns även tillgång till dietist och kurator baserat på patientens behov. 

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett uttalat intresse för ortopedisk eller geriatrisk vård. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet eller utbildning inom geriatrik, ortopedi eller rehabilitering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi söker dig som har god samarbetsförmåga då du arbetar i team, är flexibel och har en helhetssyn. 

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda dina kunskaper. Läs mer om det http://sas. vgregion.se/jobba-hos-oss/karriaroch-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Övrigt
Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-10-19 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/4060
Kontakt
  • Johan Bergfors, vårdenhetschef , 033-616 28 98
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet , 033-616 21 92
Publicerat 2020-09-03
Sista ansökningsdag 2020-09-20

Terug naar vacatures