Närhälsan Sylte vårdcentral, Ungas psykiska hälsa (UPH)

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Sedan januari 2018 har vi bedrivit en 1:a linjens barn och ungdomsmottagning (7 - 17 år) vid Sylte Vårdcentral. Vi är stolta över att vi av Regionen fått förtroendet och tilläggsuppdraget och söker nu ytterligare personal till enheten. Detta uppdrag innebär att vårdcentralen har specifik kompetens som kan anlitas av andra vårdcentraler, till exempel för bedömning kring barns och ungas utveckling och behov av insatser. De kan också i större utsträckning ge kompletterande behandlingar exempelvis psykoedukativa insatser, gruppbehandling, samtalsbehandling och föräldrastödjande insatser. Huvudinriktningen är korta behandlingsinterventioner, enskilt eller i grupp, och vid behov ska patienten kunna lotsas vidare till annan vårdnivå.

Till vårdcentralen med tilläggsuppdrag kan även barn och unga och deras vårdnadshavare vända sig direkt, medan eventuell tidigare listning och patientansvarig läkare kan bibehållas.

Om arbetet

Vi har både akut verksamhet och planerade mottagningar hos läkare, sjuksköterskor och distriktssköterskor, kurator samt dietist. I vårt uppdrag ingår att erbjuda personer med psykiskt ohälsa ett tidigt omhändertagande. Du behandlar människor med psykisk ohälsa som exempelvis stressrelaterade besvär, depressioner, krisreaktioner mm. Det finns möjlighet att utveckla ditt arbete och påverka arbetsätt. Arbetet är självständigt med egen patientmottagning men även i samverkan med andra professioner på vårdcentralen.

Om dig

Vi söker dig som är Socionom/legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT. Gärna dessutom legitimerad psykoterapeut eller legitimerad psykoterapeut med annan grundutbildning eller annat legitimationsyrke i kombination med grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning KBT. Tidigare erfarenhet av primärvårdsverksamhet är meriterande.

Du ska ha intresse och engagemang av livsstilsfrågor, för människor i alla åldrar och psykisk ohälsa. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt, ha ett gott bemötande till såväl patienter som medarbetare samt god samarbetsförmåga. Du ska också leva upp till våra kärnvärden som är att vara nytänkande, pålitlig och omtänksam.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3914
Kontakt
  • Jeanette Blomqvist Johansson, Vårdcentralschef, 0700-82 38 21
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SACO, 070-255 49 19
Publicerat 2020-10-05
Sista ansökningsdag 2020-10-19

Terug naar vacatures