NU-sjukvården, Ledningskansli, Utvecklingsenhet, Utbildningsenhet

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du bli en del av en kunskapsintensiv organisation med stort fokus på utveckling? Vill du leda och utveckla det dagliga operativa arbetet? Är du specialist på informationssökning och informationsförmedling? Välkommen till Utbildningscentrum i NU-sjukvården!

Om verksamheten
NU-sjukvården är en kunskapsintensiv organisation med drygt 1500 studerande per år. I utbildningsenheten samlas utbildningsverksamheter för studerande tillsammans med NU-biblioteket. NU-biblioteket är ett medicinskt bibliotek inom NU-sjukvården. Biblioteket finns både på NÄL och Uddevalla sjukhus.

Utbildningscentrum är NU-sjukvårdens mötesplats för utbildning, klinisk färdighetsträning, forskning och olika typer av erfarenhetsutbyte mellan studenter och medarbetare från olika yrkesgrupper. NU-bibliotekets uppdrag är att stödja alla student- och medarbetarkategorier i sökandet efter kunskap och information.

Ett samlat utbildningscentrum gör det enkelt och inspirerande att vidareutvecklas och att arbeta evidensbaserat med nära koppling till FoU!

Om tjänsten
I ditt arbete ingår att stödja alla student- och medarbetarkategorier i sökandet efter kunskap och information. Ansvara för undervisning, informationsinsatser och förmedling av bibliotekets tjänster såväl i bibliotekets lokaler som på kliniker, samt sedvanliga biblioteksuppgifter. Våra tjänster består dels av digitala resurser som e-böcker, beslutsstöd och appar, utlån av fysiska böcker samt handledning i databassökning både enskilt och i grupp. 20 procent av tjänsten innebär att arbeta som OSV (Objektspecialist Verksamhet) för Digitala bibliotekstjänster, Objekt Lärande. Som OSV arbetar man med regiongemensamma digitala prenumerationer och tjänster samt är kontaktperson för Eira.

Förste bibliotekarie/1:e bibliotekarie är en ny tjänst hos oss och ett led i att bygga vidare och utveckla utbildningsenheten i NU-sjukvården. Syftet är att säkra den professionella utvecklingen och styrningen av biblioteksverksamheten vid NU-sjukvården.

I ditt arbete kommer du att samordna bibliotekets verksamhet i det dagliga arbetet i samråd med kollegor. Du utvecklar det löpande arbetet i biblioteket med aktörer både inom och utom Västra Götalandsregionen. Du fungerar som stöd i löpande "hur"-frågor internt i biblioteket samt ut mot kunder och verksamheter. Du representerar även biblioteket i forum internt och externt och är ansvarig för omvärldsbevakning, inventering av övergripande utbildningsbehov, planerar marknadsföring samt inför och bevakar arbetet med våra rutiner.

I tjänsten ingår också att samordna bibliotekets regionala verksamhet och koordinera gemensamma biblioteksfrågor regionalt i samråd med utbildningschef som har det övergripande ansvaret för att leda bibliotekets arbete.

Tjänsten som 1:e bibliotekarie är under utveckling vilket innebär att dina arbetsuppgifter kan komma att förändras.

Kvalifikationer
Akademisk examen inom Biblioteks-och informationsvetenskap. Har du erfarenhet av arbete på medicinskt bibliotek är det meriterande. Du har god IT-kunskap, goda pedagogiska meriter och har lätt för att samarbete och knyta kontakter. Du har ett genuint intresse av att möta användarens behov i undervisningssituationer, vid informationsdisken och digitalt.

Som person är du en skicklig pedagog som genom din specialistkunskap inom informationssökning och informationsförmedling skapar ett tillgängligt utbildningscentrum för våra användare. Du har lätt för att anpassa dig efter olika situationer och trivs med ett arbete som präglas av skiftande tempo och arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3665
Kontakt
  • Johan Linder, Utbildningschef, 010-435 68 14
Facklig företrädare
  • Ulrika Andersson, Vision, växel 010-435 00 00
Publicerat 2020-09-14
Sista ansökningsdag 2020-10-12

Terug naar vacatures