Habilitering & Hälsa, Habilitering barn o ungdom, Lidköping

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.

Beskrivning
Vill du ha ett utvecklande och stimulerande arbete så har vi tjänsten för dig. Vi erbjuder högkvalitativ vård och söker dig som är specialpedagog/speciallärare. Hos oss kan du få fortbildning och kunskapslyft. Du arbetar i team vilket gör att du har kollegor i andra professioner och arbetar nära specialpedagogkollegor i andra team.

Vi är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

För oss är det viktigt med personcentrerad och ett hälsofrämjande förhållningssätt där vi jobbar för att skapa värde för patienten. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet och ett gott bemötande. För att skapa största möjliga värde för våra patienter behöver vi både bedriva kunskapsbaserad vård och våga prova nya arbetssätt. Arbetet sker i huvudsak i Habiliteringens lokaler men kan utifrån behov förekomma i patientens närmiljö.

På grund av pensionsavgång söker vi nu en
specialpedagog/speciallärare till verksamheten. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Din tjänst innehåller
- Varierande arbetsuppgifter som kan vara både utredande och bedömande
- Arbete med att ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheter
- En konsultativ och rådgivande roll till patienten och dennes närmiljö
- Arbete med behandling individuellt och/eller i grupp under avgränsade perioder

Vi erbjuder dig
- Bra introduktion
- Ett variationsrikt arbete
- En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete
- Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete med andra specialpedagoger/speciallärare inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har specialpedagog- eller speciallärarexamen (eller annan pedagogisk kompetens som arbetsgivaren klassar som likvärdig)
och som vill vara med och utveckla vår mottagning och verksamhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team.

Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete samt en bra samverkan med övriga professioner i teamet kring patienten. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete.

Vi värdesätter personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habilitering barn och ungdom i Skaraborgsområdet tar emot patienter från 15 kommuner och har mottagningar i Skövde och Lidköping där din placering är i Lidköping. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag.

Du kan läsa mer om Habilitering & Hälsa på www.vgregion.se/hoh
Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut. Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5615
Kontakt
  • Ylva Kjellén, enhetschef,, 0760-50 75 28
  • Elisabeth Caesar, specialpedagog,, 0510-855 42
Facklig företrädare
  • Lotta Bylund, Lärarförbundet,, vx 033-616 10 00
Publicerat 2019-10-16
Sista ansökningsdag 2019-11-15

Terug naar vacatures