Barn- och ungdomskliniken, Barn- och ungdomsmottagning

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Vi erbjuder en psykologtjänst med möjlighet till specialisering. Tjänstgöringen är fördelad 50/50 mellan Alingsås och Lerum.

Vi söker dig som vill arbeta som psykolog inom barn- och ungdomskliniken. Vi ser det som en självklarhet att utbilda kompetenta och nytänkande psykologer som vill vara med och utvecklas med oss för att vi ska kunna ge utmärkt psykisk vård till våra barn och familjer. Det finns goda möjligheter till specialisering inom området. Detta kan t ex ske genom specialiseringstjänst, vilket innebär att man använder 20 % av sin arbetstid till specialistutbildning. På barn- och ungdomskliniken är följande specialistområden intressanta:

  • Psykologisk behandling/psykoterapi
  • Neuropsykologi
  • Klinisk barn- och ungdomspsykologi

Vår verksamhet
BUM är en specialistmottagning i öppenvård för barn och ungdomar under 18 år med sjukdomstillstånd som kräver utredning och behandling. Du erbjuds arbete i ett tvärprofessionellt team med engagerade och kunniga medarbetare i trevliga lokaler och ges stora möjligheter att utforma ditt arbete. Du är en del av Barn- och ungdomsklinikens psykologteam som består av fem psykologer och som medarbetare hos oss har du möjlighet att få handledning av erfarna psykologer. Vi har ett nära samarbete med vårdgrannar, verksamheter och myndigheter.

Om tjänsten
Som psykolog arbetar du på internremiss med barn/ungdomar och föräldrar utifrån kroniska sjukdomar med lindriga till måttliga psykiska symtom och/eller funktionsnedsättning. Behandlingskontakterna omfattar såväl konsultationer som kortare psykoterapier. Vid utvecklingsorienterade svårigheter kan utredningsarbete bli aktuellt.
Du ingår i vårt obesitasteam med ett nära samarbete mellan de olika professionerna i teamet. Telefonkonsultationer tillhör också arbetet.

Din profil
Du som söker är legitimerad psykolog. Har du klinisk erfarenhet av arbete med barn eller ungdomar och deras föräldrar är det meriterande.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss. Bifoga giltig yrkeslegitimation med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Alingsås och Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4424
Kontakt
  • Gunnel Andersson, vårdenhetschef, 0322-22 63 94
Facklig företrädare
  • Annika Westergård, Sveriges psykologförbund, 070-508 67 81
Publicerat 2019-08-08
Sista ansökningsdag 2019-08-31

Terug naar vacatures