NU-sjukvården, Område II, ÖNH och Käkkirurgisk klinik, Logopedmottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 400 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Logopedimottagning
Logopedimottagningens vision är att erbjuda personcentrerad, högkvalitativ och trygg vård till personer som behöver specialistkompetens inom kommunikations- och sväljsvårigheter på vägen mot en förbättrad tillvaro. 

Logopedimottagningen är organiserad inom Öron-, näs-, hals- och käkkirurgiska kliniken och är en allmänlogopedisk mottagning som arbetar både inom öppen- och slutenvård. Mottagningen har resurser motsvarande sju kliniska tjänster. Logopedimottagningen bedriver mottagningsverksamhet på både NÄL och Uddevalla sjukhus. Mottagningen har tillgång till medicinska sekreterare. Flextid tillämpas.

 

Vill du bli en i gänget? Logopedfamiljerna växer och vi behöver nya kollegor under kommande föräldraledigheter. Som logoped i NU-sjukvården arbetar du med diagnostik, behandling enskilt och i grupp samt rådgivning och förskrivning av hjälpmedel. Du utreder och behandlar både självständigt och i samarbete med andra yrkeskategorier inom vård och omsorg. Arbetet kan innefatta handledning av logopedstudenter och att hålla utbildningar för andra yrkeskategorier. Vi söker dig som kan arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du kan ta stort ansvar och har förmåga att driva logopediska frågor i det sammanhang där du verkar.

Välkommen med din ansökan!


Vikariat 100 %, 191001–200831

Du är legitimerad logoped.
Du kommer att ha din tillhörighet på logopedimottagningen med heltidsplacering på strokeenheten avdelning 53 NÄL. På strokeavdelningen bedömer du alla nyinsjuknade patienter avseende tal- språk- och sväljsvårigheter. Behövs fördjupad bedömning av sväljfunktion genomför du eller en kollega FUS med vår mobila utrustning.  Du behandlar sedan patienterna under slutenvårdstiden och lotsar patienten vidare till relevant uppföljning vid utskrivning. På avdelningen samarbetar ni i ett tvärprofessionellt team med gemensamma teamronder. Du kommer att vara logopedins representant i strokeprocessen där ni bland annat arbetar med att implementera regionala och nationella riktlinjer för strokevård. I tjänsten kan även ingå att omhänderta patienter med motorneuronsjukdom tillsammans med team inom neurologmottagningen. Du träffar teamet en gång per månad och patienterna vid behov. Du stöttar patienterna med kommunikationshjälpmedel samt bedömning och rådgivning vid sväljsvårigheter.

Tidigare erfarenhet inom neurologopedi och strokesjukvård är önskvärt. Utbildning och erfarenhet att självständigt utföra FUS är ett plus men inte ett krav.


Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191001
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4309
Kontakt
  • Anna Åberg, Enhetschef, 010-4354101 anna.aberg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Anda Roman Svantesson, 010-435 41 02
Publicerat 2019-07-24
Sista ansökningsdag 2019-08-23

Terug naar vacatures