Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurosjukvård, Avdelning 623

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götalandsregionen och Norra Halland samt länssjukvård för Storgöteborg. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: neurologi, neurokirurgi, rehabiliteringsmedicin samt klinisk neurofysiologi.

Avdelning 623 bedriver en aktiv och intensiv neurologiskt inriktad rehabilitering för patienter i åldern 18-65 år med fysiska eller kognitiva funktionsnedsättningar främst drabbade av stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador samt andra neurologiska sjukdomar. Målsättningen med rehabiliteringen hos oss är att möjliggöra för personen att bli så aktiv och självständig som möjligt, bevara personens integritet och få denne att uppleva att han/hon kan uppfylla sina mål inom familjeliv, på arbetet och fritiden. Vårdtiden varierar beroende på diagnos men har ett snitt på fem veckor. Avdelningen har 19 vårdplatser och vi strävar efter att hålla ett flöde på tre patienter in/tre patienter ut per vecka.

Verksamheten arbetar i tvärprofessionella team som med sin samlade kompetens tillsammans med patienten planerar och utför rehabiliteringsmedicinska insatser. Insatserna kan bestå av individuella rehabiliteringsperioder, samtalsstöd, träning av fysiska och kognitiva funktioner samt yrkesspecifika behandlingar. Vi har bland annat musik-, rid- och trädgårdsterapi samt gånggrupp. I verksamheten arbetar läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder och kuratorer.

Vi arbetar aktivt med kvalitetsfrågor och är certifierade med kvalitetsstämpeln CARF där vi fått högsta betyg på kvalitet inom verksamhet och ledningsgrupp genom alla år.

Vi bedriver omfattande forskning och utveckling i samarbete med Sahlgrenska akademin och erbjuder internutbildningar inom Neurologi/Stroke, Neurokirurgi samt Ryggmärgsskador. Vi erbjuder dig att arbeta i en förändringsinriktad organisation och att medverka i förbättringsarbeten där dina idéer och erfarenheter tas tillvara. Hos oss är kompetensutveckling mycket prioriterat.

Verksamheten huserar i ljusa och funktionella lokaler på SU/Högsbo sjukhusområde i Göteborg. I huset finns förutom vårdavdelningen en rehabiliteringsmedicinskmottagning, gym, olika träningslokaler, bassäng samt utanför huset en lummig trädgårdsmiljö som används i rehabiliteringen.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som sjuksköterska är du en viktig del i patientens möjlighet att tillfriskna. Du leder och fördelar arbetet under ditt arbetspass och arbetar i nära team med fysioterapeut, arbetsterapeut, neuropsykolog, kuratorer, logopeder och läkare. Det innebär att alla professioner arbetar för patientens individuella behov. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att samordna vårdinsatser, rådgivning, arbeta med sjukdomsförebyggande metoder, ge handledning och utbildning till patienten, dess anhöriga och personal.

När du börjar hos oss får du en individuellt utformad och anpassad introduktion med bland annat föreläsningar och klinisk färdighetsträning utifrån din kompetens och erfarenhet.

Vem söker vi?

Du som börjar hos oss är bra på att samarbeta och tycker att ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det är kolleger eller patienter du möter. Du har inga problem med att ta ansvar och kan anpassa dig efter vad dagen har att bjuda på. Vi tror också att du känner dig trygg i din roll som sjuksköterska. Din starka sida är också att du är bra på att informera och är tydlig i din kommunikation. Vår värdegrund "Tillsammans för, med patienten" finns med i allt vi gör och vi hoppas att den känns rätt även för dig.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska.

Välkommen med din ansökan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 72.91%
Ort Göteborg, Högsbo sjukhus
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4287
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Carina Meyer, 070- 082 35 01
  • Sektionsledare, Ulf Persson, 031-342 28 00
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Lund, 070- 020 79 21
Publicerat 2019-07-22
Sista ansökningsdag 2019-08-27

Terug naar vacatures