Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Bipolärmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Bipolärmottagningen är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom. Mottagningen är ett kunskapscentrum för bipolär sjukdom och är landets ledande centrum för forskning på bipolära syndrom. Vi samarbetar nära med Sahlgrenska akademin och flera medarbetare är engagerade i undervisning och forskning inom det affektiva området. Mottagningen är även värd för det nationella kvalitetsregistret Bipolär och vi arbetar med projekt för att öka vårdens kvalité och värdet för patienten.

Vårt kliniska uppdrag är att utreda och behandla bipolär sjukdom hos patienter över 18 år som bor i Göteborg, Mölndal, Partille, Härryda och Öckerö. Vi arbetar med strukturerade instrument och integrerar den kliniska verksamheten med kvalitetsarbete och forskning.

Om arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut kommer du att vara en del i team bestående av fysioterapeut, sjuksköterska, kurator, psykolog och läkare. På mottagningen finns också en rehab-koordinator.

Trots att personer med bipolär sjukdom håller sig stabila avseende sin sjukdom har en betydande andel funktionsnedsättningar i vardagen och svårigheter att upprätthålla arbete/studier. En stor del av arbetsterapeutens arbete handlar om att göra bedömningar av patientens funktion- och aktivitetsförmåga. Arbetsterapeuten bidrar till att skapa strukturer, rutiner och insikt i syfte att förebygga, förbättra och kompensera nedsatt aktivitetsförmåga och öka självständigheten i det dagliga livet. Att skapa balans i aktiviteter och dygnsrytm är områden där insatser vanligen sker.  Arbetsterapeuten prövar också ut hjälpmedel. Bipolärmottagningen arbetar aktivt med att öka sysselsättningsförmågan hos personer med bipolär sjukdom. Vi uppmuntrar därför nytänkande, kreativitet och utveckling av arbetet på det här området.

Om dig
Legitimerad arbetsterapeut med erfarenhet av psykiatriskt arbete. Erfarenhet av bedömning/utredning av funktion och aktivitetsförmåga.Det är meriterande om du har erfarenhet av rehabilitering och samverkan med arbetsförmedlingen, försäkringskassan samt socialtjänst. Vi söker dig som vill arbeta i specialiserad psykiatrisk vård där kunskaps- och kompetensnivån är hög. Du är nyfiken på forsknings- och utvecklingsarbete. Vi söker en person som är självständig, kreativ, flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4266
Kontakt
  • Enhetschef, Timea Sparding, 076-940 28 92
Publicerat 2019-07-17
Sista ansökningsdag 2019-08-15

Terug naar vacatures