Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 135

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara med i teamet som utför mirakel? När en blodpropp i hjärnan kan lösas upp eller tas bort mekaniskt, kan en patient med halvsidig förlamning eller påverkat tal återfå rörlighet och tal mitt framför ögonen på personalen. Det tycker vi som jobbar med stroke är ett mirakel!

Om avdelning 135

Hos oss behandlas patienter som drabbats av en våra vanligaste folksjukdomar, stroke. Till oss kommer patienter på strokelarm, direktinläggning via ambulans och via inläggning från akutmottagningen. Vi bedriver högspecialiserad vård med regionalt ansvar för trombectomi samt är den av Sahlgrenska Universitetssjukhusets tre strokeenheter som ansvarar för trombolysbehandling. Vi har även ett uppdrag att ta hand om yngre strokepatienter från hela Västra Götaland.

Läs om Catarina som vårdades hos oss: https://www.facebook.com/sahlgrenska/posts/1743341395766253

Vi satsar på att vidareutveckla sjuksköterskerollen för de sjuksköterskor som hanterar strokelarm, genom en ny funktion: reperfusions-sjuksköterska.

Om arbetet

I din roll som sjuksköterska ser du tydligt hur din direkta insats påverkar patientens tillfrisknande. Du följer patientens väg från akutlarm, utredning, behandling och rehabilitering.

Tillsammans i team arbetar vi för patienten med patienten. Vårt mål är att ge en god strokesjukvård, som ger patienten möjlighet till en god återhämtning efter att de drabbats av stroke.

Vi använder daglig reflektion samt ingår i ett projekt, perspektivprojektet. Det är en samtalsmetod för att tillsammans utveckla och förbättra verksamheten.

För att läsa mer om perspektivprojektet klicka dig vidare genom denna länk: http://intra.sahlgrenska.se/sv/SU/Aktuellt/Pulsen/Pulsen/Olika-perspektiv-kan-hjalpa-gruppen-att-losa-problem/

Som ny sjuksköterska på avdelningen erbjuds du en strukturerad introduktion på fyra veckor. Vi erbjuder återkommande föreläsningar och utbildningar för att öka din kompetens. För att du ska känna dig trygg i ditt arbete finns en mentorssjuksköterska som stöd och bollplank. Hos oss arbetar även en receptarie som kan vara behjälplig med förberedelser av mediciner och infusioner.

Om dig

Vi söker dig legitimerade sjuksköterska som trivs att arbeta tillsammans i team. Som del av ett team hos oss är öppenhet och god kommunikation viktigt. Tillsammans skapar vi en trivsam arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant?

Kontakta vårdenhetschef Christina Hermansson 070-082 50 02, så berättar vi mer!

Urval och rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4250
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Christina Hermansson, 070-082 50 02
Facklig företrädare
  • Monica Djurner, Vårdförbundet, 031-342 33 49
Publicerat 2019-07-18
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Terug naar vacatures