Alingsås Lasarett, Medicinkliniken

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag och en regional aktör inom specifika medicinska områden. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet runt i samarbete med andra vårdaktörer. Genom moderna arbetssätt och effektivt nyttjande av resurser ska sjukhuset öka tillgängligheten för patienter i närområdet och i Västra Götalandsregionen. Alingsås lasarett har cirka 750 anställda.

Alingsås lasarett är en del av Sjukhusen i väster, en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus.

Medicinkliniken har en bred verksamhet för hela det invärtesmedicinska området både inom slutenvård och öppenvård. Till verksamheten hör planerad mottagningsverksamhet inom AK-verksamhet, allmän internmedicin, diabetes, dietist, fotvård, gastroenterologi, hematologi, kardiologi, osteoporos och reumatologi samt palliativt team. Inom slutenvården finns tre vårdavdelningar. Dessutom finns ett framgångsrikt närsjukvårdsteam med gott samarbete med kommunerna.

Beskrivning

Kliniken söker nu ST-läkare. Medicinkliniken står inför spännande utmaningar för att möta framtidens patient med ökad tillgänglighet och delaktighet i sin vård och behandling. Hos oss får du det lilla sjukhusets fördelar med närhet och korta beslutsvägar i utvecklingsarbetet, internutbildning och regelbunden handledning. Vi välkomnar den nya generationens läkare som med ny kunskap kompletterar våra erfarna specialister.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare. Vi förväntar oss att du har en god kommunikativ förmåga och en vilja att ingå i team och deltaga i utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och övriga professioner, som är viktiga för en framgångsrik vård och behandling. Vi behöver dig på vår resa mot ett framtidens Närsjukhus med akutuppdrag. Har du erfarenhet av allmän internmedicin är det meriterande.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Anställningsintervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

VillkorAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4138
Kontakt
  • Verksamhetschef Jörgen Andreasson, tfn 070-0207641
  • ST-studierektor Lars Andersson, tfn 0322-22 62 08
Facklig företrädare
  • Kjersti Hellqvist, SACO,, tfn 0322-22 60 00 (växel)
Publicerat 2019-07-04
Sista ansökningsdag 2019-07-31

Terug naar vacatures