Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Molekylär bakteriediagnostik

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Om oss
Vill du ha ett varierande och utvecklande arbete där du lär dig nya saker hela tiden? Då ska du börja som biomedicinsk analytiker hos oss på Molekylär mikrobiologi, bakteriologi! På Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är vi idag cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus och svamp och parasitorsakade infektioner och är aktiva inom forskning, utbildning och undervisning. Verksamheten är uppdelad på sex enheter och vi söker just nu en ny kollega för ett föräldravikariat till Molekylär mikrobiologi, bakteriologi. Du som börjar hos oss trivs med rutinarbete på en mindre enhet. Vi är totalt ca 15 personer som jobbar på enheten som är uppdelad på tre avdelningar där odlingsbaserad och molekylärbiologiska tekniker används.

Om dig
Vi ser gärna att du har ett intresse och förmåga och se vad som behöver utvecklas i ditt dagliga arbete och en vilja att dela med dig av din egen kunskap och utveckla den vi tillsammans har i teamet.

Låter det intressant och du vill bli en del av Molekylär mikrobiologi! För att söka till oss behöver du vara biomedicinsk analytiker. Har du erfarenhet från arbete på ett kliniskt mikrobiologiskt lab och/eller rutinarbete med patientprover så är det meriterande. Har du dessutom erfarenhet av arbete med molekylärbiologisk detektion av patogener så ser vi det såklart som meriterande.

Om arbetsuppgifter
Som Biomedicinsk analytiker utför du laborativa uppgifter och rutiner som ingår i provhantering, analysering och svarsutlämning. Du ska trivas med rutinarbete och snabba analyser av prov och samtidigt gilla och vara lite detektiv då vi ibland arbetar med ganska få prover men lägga ner mycket tid på varje prov. Du är stabil och trygg med att inte alltid veta vad dagen har att bjuda på och kan anpassa dig efter det. I ditt arbete är du strukturerad och kan driva dina egna arbetsuppgifter i mål på egen hand. Samtidigt arbetar vi i team och du behöver därför vara bra på att samarbeta och tydlig när du kommunicerar både i det egna teamet och i kontakt med andra enheter inom och utanför sjukhuset. Du är mån om att leverera en god service och kvalitet och tycker det är viktigt att kunden blir nöjd. I ditt arbete ingår bedömningar av analysresultat. I det ingår att ha en förmåga att se när något är fel och agera utifrån det.

Vi ser fram emot din ansökan och undrar du något så är du välkommen att höra av dig till oss! Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4101
Kontakt
  • Enhetschef, Liselott Svensson Stadler , 031-342 47 04
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson , 070-082 36 47
Publicerat 2019-10-29
Sista ansökningsdag 2019-10-30

Terug naar vacatures