Närhälsan, Sjuhärad

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Beskrivning

För att stödja, guida och hjälpa patienter med stort vårdbehov i vårdsystemet kommer Närhälsan i Sjuhärad under hösten 2019 att starta ett pilotprojekt med  samordningslotsar i en Samordningsnod,   vilka ska guida och bistå med att leda patienter med stort vårdbehov inom sjukvårdssystemet och se till att vårdärenden hanteras effektivt med patientens bästa i fokus. Projektet kommer att  arbeta inom Mark och Svenljunga kommuner med 57.000 invånare och omfatta patienter såväl från  Närhälsans  som privata vårdcentraler i området.  I området finns 5 vårdcentraler och Södra Älvsborgs sjukhus.Arbetsuppgifter

Vi söker  dig som är intresserad av att arbeta som samordningslots för patienter med behov av hjälp och guidning inom sjukvårdssystemet. Stödet varierar mycket beroende på patienternas individuella behov men kan tex bestå i att stödja patienter med att hitta rätt väg in i vården , informera om väntetider , följa upp remisser , samordna besök hos olika vårdgivare och undersökningar och stödja patienter i samverkan med kommun och andra vårdaktörer.


Arbetsgruppen kommer att bestå av  fyra samordningslotsar under ledning av en projektledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har yrkesutbildning inom sjukvård som  sjuksköterska, undersköterska, skötare eller medicinsk sekreterare.  Du kan också vara kurator.  Meriterande är  grundläggande kunskaper om sjukvårdssystemet i stort och om vården Västra Götalandsregionen  och dess kommuner. Personliga egenskaper är mycket viktiga för tjänsten. Förutom personlig mognad ska du ha genuint intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer , vara en problemlösare, ha god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga, kunna hålla en bra struktur i arbetet och kunna arbeta självständigt . 
Du ska ha språkkunskaper i svenska språket motsvarande lägst nivå C 1 enligt europeiska språknivåskalan.  Kunskaper i andra språk är meriterande.


Körkort för personbil ( B) krävs.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad projektanställning under ett år. Projektet kommer att pågå under ett år med start i början av hösten 2019 . Det kommer att utvärderas och eventuellt kan det komma att förlängas.


Tjänsterna är på heltid men deltid kan diskuteras.


Arbetsplatsen är förlagd på Skene lasarett.Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 75 till 100 %
Ort Mark
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3975
Kontakt
  • Maritha Bäck , 070-516 21 46
  • Astri Bartel , 070-598 62 42
Facklig företrädare
  • Marie Gustafsson , 0322-226674 , 0700-207783
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-07-14

Terug naar vacatures