Angereds Närsjukhus, Medicin och psykiatriverksamhet

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Varmt välkommen till Angereds Närsjukhus, det lilla sjukhuset med det stora uppdraget! Hos oss erbjuds specialistvård för både barn och ungdomar samt vuxna inom en rad områden. Dessa består av exempelvis psykiatri, smärta, neurologi, kirurgi, ortopedi och gynekologi. Sjukhuset är nybyggt och modernt med ett uttalat närsjukvårdskoncept. Som arbetsgivare erbjuder vi dig utvecklingsmöjligheter och förutsättningar att göra skillnad för en bättre hälsa hos invånarna i Nordost. Hos oss engagerar sig alla medarbetare i verksamhetsutveckling och för det goda mötet. Vi är ett av sjukhusen inom Sjukhusen i väster, en förvaltning som ingår i Västra Götalandsregionen. I förvaltningen ingår också Alingsås lasarett, Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus. Vi bedriver verksamhet i huvudsak under dagtid på vardagar.

Gå gärna in och läs mer om oss på:
www.angeredsnarsjukhus.se
https://www.facebook.com/angeredsnarsjukhus/

Om oss

Angereds Närsjukhus målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda utmanande och spännande arbete med utvecklingsmöjligheter.

Medicin och Psykiatriverksamheten består av mottagningarna Psykiatri, Lunga, Neurologi, Kardiologi- och diabetes, Smärta, Grön Rehab och Närsjukvårdsteam.

Psykiatrimottagningen består av ett litet och engagerat tvärprofessionellt team där psykiatriker, psykolog, psykiatrisjuksköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och medicinsk sekreterare arbetar tillsammans med patienten enligt vårt motto "I mötet gör vi skillnad för en bättre hälsa". Vårt uppdrag är att diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med bland annat ångestsjukdomar, depressionstillstånd och PTSD. I uppdraget ingår också att bedriva ett utvecklingsarbete med mål att bygga och utveckla den psykiatriska verksamheten vid Angereds Närsjukhus med utgångspunkt efter invånarnas behov. Mottagningen har också ett utökat uppdrag att arbeta med gruppen Unga Vuxna (18-29 år) med ovan diagnoser.

Vi söker nu en vårdenhetschef till Psykiatrimottagningen

I chefsuppdraget ansvarar du för det dagliga operativa arbetet för samtliga personalkategorier inom mottagningen och har det fulla ansvaret för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ingår i verksamhetsledningen där du förväntas att ta en aktiv roll. Du har tre chefskollegor inom verksamhetsområdet och rapporterar till verksamhetschefen. Du kommer även att delta i chefsmöten inom Angereds Närsjukhus. Till ditt stöd finns controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare.

Du ansvarar för mottagningens verksamhet, kompetensutveckling, vårdprocesser och teamarbete.

För att trivas och fungera i rollen som vårdenhetschef hos oss behöver du vara kommunikativ, lyhörd, ha mycket god samarbetsförmåga, en förmåga att tänka långsiktigt och ha ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Det är viktigt att du har vilja och intresse att samarbeta och kommunicera såväl internt som externt. Du behöver kunna jobba strukturerat både självständigt och i team. I uppdraget ingår även administrativa uppgifter såsom produktionsplanering, personalplanering, ekonomiuppgifter. Tjänsten innebär kliniskt arbete till en viss del (som är vanligt när man är chef över ett mindre antal medarbetare). 

Är du en driven, trygg och engagerad chef - då är du den person vi söker!

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har erfarenhet av ledarskap, personal, ekonomi, verksamhet och arbetsmiljöansvar. Du behöver ha en förmåga att leda, utveckla och motivera medarbetare att ta eget ansvar och växa i sina yrkesroller. 

Det är ett krav att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet. Har du jobbat kliniskt inom psykiatrin är det meriterande.

Goda datorkunskaper är ett krav. Erfarenhet av Heroma, Melior och Elvis är meriterande.

Goda kunskaper i svenska språket är ett krav, både i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper ser vi som en fördel.

Vi anser att mångfald i personalstyrkan är en väsentlig faktor för att nå bra verksamhetsresultat och för att utveckla verksamhetens innehåll och kvalitet.

Vi utgår från Västra Götalandsregionens chefskriterier;

  • Värdegrundsbaserat chefskap
  • Mål och resultatorienterat chefskap
  • Kommunikativt chefskap
  • Utvecklingsorienterat chefskap

samt lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Övrigt

Vill du komma i kontakt med verksamhetschef Marie Gardtman om tjänsten är du välkommen att ringa fr o m 22/7-19 eller maila (marie.gardtman@vgregion.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% gärna i kombination med viss del kliniskt arbete på mottagningen.
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3634
Kontakt
  • Marie Gardtman, , tfn 0702-14 90 77 (fr o m 22/7-19)
Facklig företrädare
  • Marie Schönander, SACO, tfn 0700-816873, Pia Rönnesjö, Kommunal, tfn 031-332 69 78
  • Liselott Björlund, Vårdförbundet, tfn 0730-871740, Maria Jensen, Vision, tfn 0700-81 68 03
Publicerat 2019-06-20
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Terug naar vacatures