Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa.

Akutenhet 6 och Utredningsenhet 4 är de två enheter inom Rättspsykiatrin som är säkerhetsnivå 1, vilket är den högsta säkerhetsnivån i Sverige. Vi har 12 vårdplatser på varje enhet och har Göteborg med omnejd som upptagningsområde. Till oss kommer patienter dömda till rättspsykiatrisk vård. Vi tar även emot patienter för återinläggning som behandlas i öppenvård samt särskilt vårdkrävande patienter och patienter från häkte och/eller kriminalvårdsanstalt som är i behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som sjuksköterska har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete på säkerhetsnivå 1, vilket bland annat innebär utökad självskyddsträning och regelbundna säkerhetsutbildningar. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete och erbjuder kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö på säkerhetsnivå 1.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden på enheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva omvårdnad, observera och dokumentera. Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att upprätthålla en lugn och trygg miljö på enheten. Du kommer att arbeta i team bestående av läkare, kurator, skötare, behandlingsassistenter, psykolog och fysioterapeut.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för psykiatri. Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Du har ett högt säkerhetstänk och ska kunna delta fysiskt vid självskyddsträning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg/Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2574
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marika Broberg, 031-343 79 62
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs, 076-127 65 68
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-27

Terug naar vacatures