Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Nationella navelsträngsblodbanken

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Biomedicinsk Analytiker till Stamcellslaboratorium, Nationella Navelsträngsblodbanken

Vill du jobba på en arbetsplats med stort engagemang och arbetsglädje, specialistkompetens och goda utvecklingsmöjligheter?

Om verksamheten

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserad i 4 enheter. Enheten för Stamcells- och Komponentlab har ca 17 medarbetare och ansvarar för hematopoietiska stamceller för transplantation, Nationella Navelsträngsblodbanken och för komponentframställning från blodgivarblod.

På Stamcellslaboratoriet/Nationella Navelsträngsblodbanken har man ett nära samarbete med Hematologkliniken och Barncancercentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten är godkänd som vävnadsinrättning och har i uppdrag att bearbeta hematopoietiska stamceller inför stamcellstransplantation. I vår verksamhet finns också Nationella Navelsträngsblodbanken som har ett unikt innehåll av stamceller vilka kan transplanteras till svårt sjuka patienter. Hela verksamheten är ackrediterad av de internationella ackrediteringsorganen JACIE och FACT.

På KITM satsar vi på individuell kompetensutveckling och på att våra medarbetare ska ha en bred kunskap för att kunna behärska flera olika arbetsuppgifter. Detta ger variation i arbetet och skapar starka arbetslag.

Om arbetsuppgifter

Hos oss på Stamcellslab/Nationella Navelsträngsblodbanken arbetar du med att bearbeta stamceller från patienter, donatorer och navelsträngsblod. Processerna sker i laboratoriets renrum. Du är med vid skörd av stamceller från benmärg på patienter/donatorer vid Hematologkliniken/ Barncancercentrum.

Vi processar, fryser in och distribuerar navelsträngsblod som donerats i samband med förlossning. Verksamheten erbjuder också T-cellsterapier till svårt sjuka patienter. Kvalitetssäkring är en stor och viktig del av arbetet, vilket ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet. Projekt, studier och handledning av studenter ingår också i våra arbetsuppgifter.

Tjänsten innefattar en projektanställning om ett år. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad Biomedicinsk analytiker. För att trivas i din roll behöver du vara noggrann, strukturerad, flexibel och kommunikativ. Du behöver även tycka om det laboratorievetenskapliga hantverket. Du är bra på att samarbeta men har också förmågan att självständigt planera och utföra ditt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller från renrumsarbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/287
Kontakt
  • Enhetschef Lisa Lagerlöf, 072-2211901
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-0823647
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-01-27

Terug naar vacatures