NU-sjukvården, Område III, Bild- och funktionsmedicin

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Bild- och funktionsmedicin
Sjukhusfysikerna inom NU-sjukvården arbetar organisatoriskt under Bild- och funktionsmedicin, som består av klinisk fysiologi, radiologiska kliniken och mammografienheten. På radiologiska kliniken finns bl.a. fem datortomografer, tre MR-kameror (varav en 3T) och utrustningar för koronara och perifera angiografier. Dessutom finns radiologisk verksamhet vid operation och käkkirurgi. Nukleärmedicinsk verksamhet tillhör klinisk fysiologi och bedrivs på båda sjukhusen. I nuläget finns en SPECT-CT och ytterligare en kommer snart att installeras.

Vi är en liten grupp sjukhusfysiker på fyra personer, vilket innebär att vi har ett nära samarbete och tar många beslut gemensamt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring t.ex. kvalitetskontroller, optimering, patient- och personaldosimetri samt utbildning av personal inom nuklearmedicin och radiologi. Arbetet kan komma att inkludera uppgifter inom båda områdena, och vi ser därför att det är viktigt att du har ett intresse inom båda.

Arbetet utförs i nära samarbete med olika personalgrupper såsom chefer, ingenjörer och klinisk personal där sjukhusfysikern utgör ett viktigt stöd i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta både i Uddevalla och på NÄL. Arbetet är fritt och utvecklande. Du kommer att arbeta självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjukhusfysiker, alternativt som snart är färdig sjukhusfysiker.

Du uttrycker dig väl i både tal och skrift, eftersom du kommer att utbilda personal och informera olika verksamheter om strålskydd. Förutom kompetens kommer vi att lägga stor vikt vid att du är ansvarstagande och har samarbets- och initiativförmåga, är lyhörd och flexibel samt har förmåga till att bidra till ett positivt arbetsklimat. Dina personliga egenskaper kommer att ha stor betydelse vid tillsättning av denna tjänst.

Övrigt
Intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan och Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7939
Kontakt
  • Liselott Engström, Enhetschef, 070-082 40 36
  • Sara Asplund, Sjukhusfysiker röntgen, 010-435 26 83
  • Elin Martinsson, Sjukhusfysiker nuklear, 010 435 30 18
Publicerat 2018-12-20
Sista ansökningsdag 2019-01-21

Terug naar vacatures