Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatri

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Din nya arbetsplats?

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset med uppdrag att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsnivå och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Verksamheten består idag av en akutenhet, fyra rehabiliteringsenheter, en utredningsenhet, en enhet för kuratorer, psykologer och arbetsterapeuter, en enhet för säkerhet och gemensam administration samt en aktivitetsenhet. Dessa enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för Etik, Juridik och Mental hälsa).

Rättspsykiatrins slutenvård ligger 20 min med buss från Centralstationen och kommer du med bil erbjuder vi gratis parkering vid sidan av sjukhuset.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Vi erbjuder dig en nattjänst med varierande arbetsuppgifter som sjuksköterska i fina lokaler och med en trivsam arbetsmiljö. När du jobbar natt omfattas du av dubbelt natt-ob och förkortad arbetstid.

Vi erbjuder dig en omväxlande och stimulerande arbetsmiljö där du som sjuksköterska har möjlighet att trivas och utvecklas i din yrkesroll. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till vårt arbete och vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds även tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk.

Genom fungerande rutiner, dynamisk säkerhet, delaktighet och kompetenta medarbetare skapar vi tillsammans en god och trygg arbetsmiljö.

Hur ser arbetsuppgifterna ut?

Som sjuksköterska hos oss inom Rättspsykiatrin har du ett patientansvar som innebär att vara ansvarig för omvårdnad, bemötande samt uppföljning kring patienten. Du och dina kollegor är en del av patientens rehabilitering, där du har en motiverande och stöttande roll i patientens vård. Som sjuksköterska på natten har du ett arbetsledaransvar och din tjänst innebär att du kommer utgå från en av våra rehabenheter men kommer att arbeta verksamhetsövergripande på alla våra rehabenheter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med stort intresse för psykiatri. Du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har förmågan att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du är ansvarstagande, lösningsfokuserad och flexibel. Du har både omvårdande egenskaper samt ett säkerhetstänk och för dig är varierande arbetsuppgifter en självklarhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg/Gunnilse
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7531
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Rebecka Nordh, 031-343 79 72
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monika Teräs, 076-127 65 68
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-27

Terug naar vacatures