NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatrisk slutenvård, Brinkåsen

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Psykiatriska slutenvårdskliniken söker enhetschef för RPV gemensamt 2
RPV gemensamt 2 är en enhet inom rättspsykiatrin där personal har säkerhet samt aktivitet som sitt huvudsakliga arbetsområde.
Enheten har ett uppdrag för hela rättspsykiatrin.

Du kommer att vara chef för cirka 20 medarbetare. Största delen av personalen har en skötarutbildning men även andra yrkesgrupper finns inom enheten.
Din närmaste chef är verksamhetschefen för vuxenpsykiatriska slutenvårdskliniken i NU-sjukvården.

Som chef för denna enhet kommer du också att ha uppdraget att vara klinikens säkerhetsansvarig. Detta innebär att du har ett direkt ansvar för rutiner, teknik och byggnad kopplat till den psykiatriska tvångsvården. Som säkerhetsansvarig har du ett direkt ansvar gentemot tillsynsmyndighet och socialstyrelsen.


Kvalifikationer:

Relevant akademisk examen för tjänsten.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Kunskap om den rättspsykiatriska lagen är av stort värde, helst skall du ha kunskap om innehållet i socialstyrelsens säkerhetshandbok som är kopplad till den psykiatriska tvångsvården.

Chefserfarenhet är meriterande.

Vi ser det positivt om du har genomgått ledarskapsutbildning via Västra Götalandsregionens chefkandidatprogram eller genomgått andra adekvata utbildningar i chefs- och/eller ledarskap.

Utbildning inom säkerhet knutet till psykiatriska tvångsvården är meriterande.

Du är utvecklingsorienterad och har en god kommunikativ- och pedagogisk förmåga. Du har också en god analytisk förmåga samt en god administrativ förmåga. 

Du kommer att ingå ett mycket nära samarbete med övriga chefer inom rättspsykiatrin samt med chefsöverläkaren och verksamhetschefen.

Vid anställning kommer du att gå på de chefsutbildningar som finns för nya chefer i NU-sjukvården. Du kommer också att få en mentor som är en av cheferna inom kliniken.

Du behöver ha körkort.

 

Anställningsintervju kommer att ske i början av 2019.


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7338
Kontakt
  • Viktoria Skeie, biträdande verksamhetschef, 070-387 36 68
Facklig företrädare
  • Anna Tjus, Vårdförbundet., Wenche Ludvigsen, kommunal.
  • Fredrik Pellmé, SACO., Ulrika Andersson, Vision.
  • Alla nås via växel:, 010-435 00 00
Publicerat 2018-12-04
Sista ansökningsdag 2018-12-31

Terug naar vacatures