NU-sjukvården, Infektionsklinik, Avdelning 27/Infektionsmottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du arbeta på en spännande och lärorik arbetsplats med en stor del akutsjukvård? Vill du vara med och forma framtidens infektionssjukvård? Då är Infektionskliniken rätt arbetsplats för dig!

Om verksamheten
Infektionskliniken består idag av vårdavdelning 27 och vår infektionsmottagning. Klinikens uppgift är att erbjuda kvalificerad vård, behandling och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar. Den specialiserade infektionssjukvården har hela NU-sjukvården som upptagningsområde. Majoriteten av våra patienter tas in akut och vi har en blandad patientgrupp vad gäller diagnos, vårdtid, och ålder. Kliniken har även en omfattande konsult-och jourverksamhet.

På avdelning 27 vårdas i första hand isoleringskrävande patienter. Vi har 24 vårdplatser och samtliga patientrum är enkelrum med isoleringsmöjligheter och ingång utifrån. Många av våra patienter har ett akut insjuknande som kräver samarbete med övriga kliniker, MIG-team och IVA. Vi bedriver även utredning av oklara infektionstillstånd.

På vår infektionsmottagning bedrivs utredning, uppföljning och behandling av patienter med infektionssjukdomar. Här tar vi emot patienter för både planerade och akuta besök. På mottagningen finns åtta undersökningsrum och verksamheten består av sjuksköterskemottagning med telefonrådgivning, jourmottagning och läkarmottagning. Två gånger i månaden har vi vaccinationsmottagning.

Inom Infektionskliniken ingår även vår nystartade sprututbytesverksamhet. Sprututbytesverksamheten vänder sig till personer med intravenöst missbruk folkbokförda i Västra Götalandsregionen. Syftet är att minska spridning av blodsmitta, att främja hälsa, att förbättra livskvalitét och att erbjuda motiverade personer en kontakt med beroendevården. Vi samarbetar här med psykiatri, barnmorska, kurator med flera.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att du kombinerar ett arbete på vårdavdelning 27 med arbete på infektionsmottagningen.

Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter och du möts ständigt av nya utmaningar. Tillsammans med oss på Infektionskliniken får du en bred och djup kompetens i omhändertagande av patienter med infektionssjukdomar samt möjligheten att kombinera arbete på vårdavdelning med arbete på mottagning. 

Du arbetar i ett nära samarbete med kompetenta kollegor från olika yrkesgrupper (såsom undersköterskor, specialist-och sjuksköterskor, kuratorer och sekreterare) och en stabil läkargrupp. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda en hög medicinsk kvalitét till våra patienter!

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Infektions-och/akutsjukvårdsutbildning är önskvärt. Det är meriterande om du har erfarenhet av infektionssjukvård, akutsjukvård och arbete på infektionsmottagning.

Om du är lugn och trygg i din yrkesroll kommer du att trivas hos oss. Då vi arbetar i team är ställs stora krav på samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet. För att trivas hos oss ska du ha ett genuint intresse av infektionssjukvård. Du är engagerad och har en vilja att utvecklas inom din profession. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kliniskt basår
Som nyexaminerad sjuksköterska ingår du i NU-sjukvårdens kliniska basår. Det kliniska basåret är en satsning för att ge nyutexaminerade sjuksköterskor en bra start i arbetslivet. Du får bättre möjligheter att utvecklas i din profession och bygga upp en yrkesidentitet genom introduktion, seminariedagar och yrkeshandledning.

Övrigt
Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6753
Kontakt
  • Agneta Bäckström, Vårdenhetschef, 010-435 02 71
Facklig företrädare
  • Malin Cardesjö, Vårdförbundet, växel 010-435 00 00
  • Sara Johansson, Vårdförbundet, växel 010-435 00 00
Publicerat 2018-11-07
Sista ansökningsdag 2018-11-28

Terug naar vacatures