Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M4, Läkare M4

Skaraborgs Sjukhus( SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och är över 4500 medarbetare.Vi arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård.Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv.Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Akutmottagningen i Skövde tar hand om alla typer av akuta sjukdomstillstånd och trauma hos patienter i alla åldrar. Med över 50000 besök årligen är vi en av landets största akutmottagningar. I verksamhetsområdet ingår också ambulanssjukvården samt en medicinsk och en kirurgisk akutvårdsavdelning. Detta erbjuder en unik möjlighet att jobba med akutsjukvård utifrån ett brett sjukdomspanorama i en organisation med en väl sammanhållen akutsjukvårdskedja.

Vi söker dig som specialist i akutsjukvård som vill vara med och bygga vidare på vår framgångsrika akutläkarsatsning som påbörjades 2017. I dagsläget är vi fem ST-läkare i akutsjukvård och tre specialister, varav en i akutsjukvård. Det närmaste året börjar ytterligare fyra ST-läkare, som redan är rekryterade. Vårt långsiktiga mål är att ersätta dagens specialitetsbundna jourlinjer med en fullt utbyggd akutläkarverksamhet och bygga en akutsjukvårdskedja i toppklass.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som ledningsläkare på akuten och fungera som stöd för flödet genom handledning och seniort beslutsstöd samt implementering av nya arbetssätt på akutmottagningen. Tillsammans med våra ST-läkare kommer du att delta i och fortsätta utveckla vår nystartade teambaserade akutläkarlinje. Sjukhuset har sedan länge ett välfungerande system med vårdplatskoordinatorer vilket gör att du som akutläkare kan fokusera på det medicinska utan att behöva lägga tid och energi på att leta vårdplatser.

Vid sidan om din kliniska tjänstgöring kommer du att arbeta tillsammans med processchef och studierektor med utbildning av våra ST-läkare och utveckling av akutens verksamhet. Som led i detta kommer du att fungera som formell handledare för tre av våra ST-läkare. Du kommer också att vara en viktig referensperson i planeringsarbetet inför bygget av vår nya akutmottagning som kommer att stå klar 2022.

Vi lägger stor vikt vid att skapa en bra arbetsmiljö och arbetsvillkor som ger möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Målet är att den som vill ska kunna jobba ett helt yrkesliv som akutläkare. Som en central person i ST-läkarnas utbildning är vi också måna om att du själv ska få goda möjligheter till fortbildning.

Om intresse finns kan tjänsten även kombineras med arbete som specialist på MAVA eller med tjänsten som ambulansöverläkare, där en separat rekrytering just nu pågår.

Kvalifikationer

Specialistkompetens i akutsjukvård. Erfarenhet av handledning, utbildning och verksamhetsutveckling är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan! Bifoga meritförteckning och betygskopior.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/5959
Kontakt
  • Mikael Ryndel, Processchef, 0500 - 43 26 73
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, 0500 - 43 10 00 (vxl)
Publicerat 2018-09-29
Sista ansökningsdag 2018-11-30

Terug naar vacatures