Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Affektiva teamet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning

Psykiatri Affektiva som klinik ansvarar för vård och behandling av patienter med förstämningssyndrom (inklusive bipolär sjukdom), neuropsykiatri (inklusive ADHD och autism), personlighetssyndrom, ätstörningar och ångestsyndrom (inklusive PTSD och tvångssyndrom). Kliniken har även de regionala uppdragen för patienter som är hörselskadade eller döva och har psykiatrisk samsjuklighet samt för patienter med utmattningssyndrom med psykiatrisk samsjuklighet. Vi har även det regionala uppdraget för patienter med anorexia nervosa och bulimia nervosa. Vi arbetar enligt subspecialisering och värdebaserad vård och behandling.

Psykiatrimottagning Gamlestaden är en allmänpsykiatrisk mottagning där vi arbetar med differentierat vård och behandling i subspecialiserade enheter/team. Förutom det affektiva teamet har mottagningen subspecialiserade team för neuropsykiatriska tillstånd, PTSD och personlighetssyndrom.

Till vårt affektiva team i Gamlestaden söker vi nu en specialistläkare där teamet totalt har fyra specialistläkare, tre sjuksköterskor, tre psykologer, tre kuratorer, två arbetsterapeuter och en sjukgymnast. Teamet arbetar med strukturerade bedömningsinstrument,  utrednings- och behandlingsprogram. Patientgruppen inkluderar tillstånd med olika förstämningssyndrom inklusive bipolär ospecificerad, olika ångesttillstånd, tvångssyndrom samt social fobi. Det finns ett nära samarbete i vårdkedjan med heldygnsvården på Östra sjukhuset avdelning 361 samt psykiatrisk akutmottagning som också är belägen på Östra sjukhuset

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna hör bland annat att:

  • Genomföra strukturerade utredningsprogram avseende affektiva tillstånd.
  • Ansvara för patienternas behandling och uppföljning.
  • Samarbeta med övrig personal för att ge patienterna adekvat psykosocial behandling. 
  • Handleda och undervisa ST-läkare, AT-läkare, underläkare och läkarstudenter.
  • Delta i utvecklingsarbete.

Utvecklingsmöjligheter

Om du är intresserad av forskning finns goda möjligheter att tillgodose sådana ambitioner. Kliniken har egen FoUU-enhet samt ett aktivt samarbete med Sahlgrenska Akademin med forskning, utveckling och kvalitetssäkring. Kliniken har tre kombinationsanställda professorer.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara specialistläkare i psykiatri och det är stor fördel om du har erfarenhet av arbete med patienter med affektiva tillstånd.Teamarbetet kommer att präglas av ett utåtriktat arbetssätt med ett deltagande i olika forum och läkarsammankomster nationellt. Arbetet i teamet och på mottagningen bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap vilket ställer krav på samarbetsförmåga och social kompetens.

Att ingå i vårt subspecialiserade affektiva team kommer att erbjuda ett utmanande och utvecklande arbete.

Vid behov kan vi också hjälpa till med bostad i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/4760
Kontakt
  • Läkarchef, Anthonio Gonzales, 070-764 33 99
  • Vårdenhetsöverläkare, Iris Sarajlic Vukovic, 070-082 36 17
  • Verksamhetschef, Tobias Nordin, 070-659 46 24
Facklig företrädare
  • Göteborgs läkarförening, Camilla Ringström, 031-343 51 06
Publicerat 2018-07-31
Sista ansökningsdag 2018-09-05

Terug naar vacatures