Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 134/135

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du ser hur din direkta insats kan påverka en patients tillfrisknande och få chansen att följa en spännande utveckling inom behandlingen av stroke?

Om oss, avdelning 134/135
Vi är en enhet som bedriver akut strokevård, där du får möjlighet att följa patientens väg från akutlarm till hemgång, rehabilitering eller överlämnande till annan vårdgivare. Vi har 39 vårdplatser hos oss.

Vi har uppdraget att behandla en av våra vanligaste folksjukdomar, stroke. Vårt mål är att ge en god strokesjukvård, som ger patienten möjlighet till ett fortsatt gott liv efter att de drabbats av stroke. Vi arbetar enligt nationella riktlinjer och har utöver att ge strokevård till Göteborgs invånare, även ett uppdrag att ta hand om yngre strokepatienter från hela Västra Götaland.

Den akuta strokevården genomgår just nu en snabb utveckling med positiva resultat för patientgruppen. En akut behandling som visar på mycket goda resultat är trombektomi och då detta endast utförs på Sahlgrenska har vi ett regionalt uppdrag att vårda dessa patienter. Som en del i detta satsar vi på att vidareutveckla sjuksköterskerollen för de sjuksköterskor som hanterar strokelarm, genom att skapa en ny funktion: reperfusions-sjuksköterska.

Om arbetet
I din roll som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta för ge en god strokevård till patienter från hela Västra Götalandsregionen. Detta kommer du att göra tillsammans med vårt kompetenta team som består av läkare, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist. Du får ta del av ett gott klimat med ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik.

Varför skall du arbeta hos oss?
Du får se hur din direkta insats påverkar patientens tillfrisknande och följa en spännande utveckling inom behandlingen av stroke. Vi erbjuder alla våra nyanställda en grundutbildning i strokevård samt även veckovisa föreläsningar med olika teman samt andra utbildningar.

Om dig
Vi söker dig legitimerade sjuksköterska. Erfarenhet av strokevård och/eller akutsjukvård är meriterande för tjänsten. Eftersom du ingår i ett professionellt stroketeam som består av läkare, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist är du bra på att strukturera ditt arbete och kommunicerar på ett tydligt sätt. För att säkerställa vår interna kommunikation använder vi verktyget SBAR.

Att du är stabil, självgående i ditt arbete och har ett serviceinriktat bemötande gentemot patienter, anhöriga och kollegor är viktiga förmågor för arbetet. För att tillsammans skapa en bra arbetsplats arbetar vi ständigt med att förbättra våra vårdprocesser och arbetsmiljö och du ser det som en självklarhet att vara delaktig i det arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Urval och rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Låter detta intressant? Kontakta vårdenhetschef Agneta Fälted 070-547 81 30 eller vårdenhetschef Christina Hermansson 070-082 50 02, så berättar vi mer!

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum. Dessutom ingår att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens. Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3445
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Agneta Fälted , 070-547 81 30
  • Vårdenhetschef, Christina Hermansson, 070-082 50 02
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Monica Djurner, 031-342 33 49
Publicerat 2018-06-20
Sista ansökningsdag 2018-08-19

Terug naar vacatures