NU-sjukvården, Område I, Neuro- och rehabiliteringsklinik, Avdelning 53

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du vara med och utveckla framtidens strokevård? Vi hoppas att du vill bli en av oss!

Om verksamheten
Avdelning 53 är en enhet för akut stroke och eftervård. Hos oss vårdas personer som insjuknat i stroke eller TIA i det akuta skedet. Vårt mål är att alla som insjuknar i stroke och TIA i vårt upptagningsområde ska vårdas på avdelningen. Avdelningen har 22 vårdplatser samt en akutplats för trombolys som körs dygnet runt. Vi planerar för återinförande av Hjärnvägsspår och Understödd Hemgång.

Du kommer att delta i behandlingen som sträcker sig från avancerad akutvård till palliativ omvårdnad. Samarbetet med teamet är en central del och nyckelfaktor för framgång. I det nära teamarbetet ingår utöver sjuksköterska; läkare, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped, kurator och vi har dagliga teamronder på veckodagarna. Avdelningen samarbetar med strokeverksamheten på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg för mer avancerad behandling av stroke.

För att få kallas strokeenehet behöver verksamheten och organisationen uppfylla flera krav och vi arbetar efter Nationella riktlinjer för strokevård. Vår prehospitala strokeprocess och akutstrokeprocess arbetar intensivt med kvalitetssäkring av vården och omvårdnaden från insjuknandet till den fortsatta rehabiliteringen.

Om arbetet
Att arbeta med vården för personer som insjuknat i stroke är fantastiskt. Att se hur en person går från att inte kunna tala eller röra sin kropp helt, till att inom timmar till dagar ha fått tillbaka en del av sina förmågor är oerhört motiverande och stimulerande!

Arbetet är roligt, omväxlande och lärorikt då det pågår satsningar inom strokevården i landet, Västra götalandsregionen och i NU-sjukvården. Vi har regelbundna avdelningsutbildningar och du kommer att erbjudas strokeutbildning på 15 HP inom 1-2 år samt Strokenålsutbildning inom 1 år.

Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt med syfte att utgå från patientens behov i vård och planering samt öka patienternas och anhörigas delaktighet i det samma. Vi arbetar även med uppgiftsväxling som innebär att rätt person ska göra rätt arbetsuppgifter. Ett spännande arbete som vi hoppas mycket på.

För att främja vår hälsa har vi friskvårdsbidrag.

Tjänstgöring dag, natt eller ”treskift”? Vi är öppna för arbetstidslösningar!

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har strokekompetens sedan tidigare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/2475
Kontakt
  • Madelene Sandberg, tf Avdelningschef, 010-435 05 32
Facklig företrädare
  • Anette Fristedt, Vårdförbundet, 010-435 69 54
Publicerat 2018-10-16
Sista ansökningsdag 2018-11-06

Terug naar vacatures