Naturbruksförvaltningen, Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, särskola, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Hos oss får du en chans att göra skillnad och bidra till utvecklingen av vår verksamhet. Du kommer att vara en nyckelresurs i ett arbetslag med fokus på växtodling och maskiner och ett viktigt bidrag till att utforma och utveckla undervisningen tillsammans med andra kollegor. Vi strävar efter att ligga i framkant med ny teknik och har till exempel ett helt nytt simulatorcenter som erbjuder unika pedagogiska möjligheter.

Vi söker dig som är utvecklings- och målinriktad, noggrann och som tycker om att befinna dig i en föränderlig vardag tillsammans med elever och kollegor. Vi tror att du har både kunskap och ett stort intresse för växtodling och ny teknik. Du har också goda, såväl teoretiska som praktiska, kunskaper i växtodling och god vana av att hantera moderna lantbruksmaskiner. Tillsammans med oss vill du vara med och forma och utveckla det moderna jordbruket där den pedagogiska verksamheten är i centrum.

Vårt mål är att fortsätta utveckla Sötåsen till att vara ett hållbart och ekologiskt lantbrukscentra i framkant där den pedagogiska verksamheten styr arbetet.

Som lärare hos oss arbetar du både med elever och vuxna studenter. Du kommer också vara delaktig i förvaltningens projekt inom landsbygdsutveckling.

Arbetsuppgifter

Du ska tillsammans med arbetslaget planera och genomföra skötsel av skolans växtodling och dess maskiner samt genomföra undervisning på skoljordbruket. I vissa fall kommer du att arbeta självständigt på skoljordbruket och arbeta i projekt inom landsbygdsutveckling.

Kvalifikationer

Med fördel är/har du:

  • Lantmästare, agronom eller utbildad agrotekniker
  • Yrkeserfarenhet från växtodling lantbruk
  • Intresse för ekologiskt lantbruk
  • Yrkeslärarexamen

Som lärare hos oss vill vi att du ska präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete. Du har tillgång till och förväntas implementera modern teknik i undervisningen. Du ska också vara positiv till digital teknik.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav. Behörighet för lastmaskin är meriterande

Villkor

Anställningen villkorad vid tillsättning: Sökande läser in pedagogiska studier, inom ramen för anställningen om sökande saknar denna kompetens. Beredskapsarbete kan förekomma.

Arbete kan förekomma i samtliga av Naturbruksförvaltningens utbildningsformer, d.v.s. gymnasium, yrkesvux och gymnasiesärskola, yrkeshögskola samt inom kompetenscentrauppdraget för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling.Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1849
Kontakt
  • Anders Nordström (Pedagogisk chef), 076-3060416
Facklig företrädare
  • Peter Strålman (Kommunal), 070-3004247
  • Stefan Boberg (Lärarförbundet), 0500-432216
Publicerat 2018-04-18
Sista ansökningsdag 2018-05-20

Terug naar vacatures