Hälsan och Stressmedicin, Hälsan & Arbetslivet, Göteborg och Skaraborg

Hälsan och Stressmedicin är en del av Västra Götalandsregionen med verksamhetsdelarna Hälsan & Arbetslivet samt Institutet för Stressmedicin.

Förvaltningens uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt bedriva forskning och kunskapsspridning för att motverka ogynnsam stress och stressrelaterad ohälsa.

Beskrivning
Hälsan & Arbetslivet arbetar utifrån ett systematiskt arbetsmiljöperspektiv (SAM) inom områdena medicin, ergonomi, hälsopromotion, miljö, teknik och beteendevetenskap. Vi deltar i ett flertal projekt, såväl regionala som nationella, inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering och kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter.


Arbetsuppgifter 
Vi behöver förstärka våra resurser och söker tre nya medarbetare till våra enheter i Göteborg och Skaraborg.Vi kan erbjuda tillsvidareanställning, tidsbegränsad anställning eller anställning på konsultbasis – vi är öppna för en diskussion med dig!

Arbetet sker på organisations-, grupp- och individnivå och är av främjande, förebyggande och återskapande karaktär. I arbetet ingår ledarutveckling, grupputveckling, handledning, genomförande av föreläsningar/utbildningar och konflikthantering. En del av arbetet är arbetsförmågebedömningar och att ta emot enskilda individer för samtalsstöd, ofta handlar det om personer med stressrelaterad problematik. Arbetet bygger mycket på att skapa och bibehålla goda relationer med regionens chefer, HR och medarbetare. Du arbetar i team som består av psykologer, ergonomer, företagsläkare, företagssköterskor, arbetsmiljöingenjör och FHV-sekreterare. Placeringsort är Göteborg (två tjänster) och Skaraborg (1 tjänst). Skaraborgsenheten har mottagningar i Lidköping, Skövde och Falköping. Vissa uppdrag kan ske inom hela Västra Götalandsregionen.

Kvalifikationer
Vi söker tre leg. psykolog, gärna med specialistkompetens inom arbets- och organisationspsykologi eller motsvarande. Arbete med ledarutveckling och arbete med ledningsgrupper är meriterande. Du bör ha goda kunskaper och erfarenhet från kliniskt arbete med intresse för samarbete och utveckling av kundrelationer. Erfarenhet från företagshälsovård eller annat arbete inom intäktsfinansierad verksamhet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övrigt
Arbetet utgår från våra verksamheter i Göteborg och Skaraborgsenheten. Skaraborgsenheten har mottagningar i Lidköping, Skövde och Falköping. Arbete på annan ort inom regionen förekommer.

Krav på körkort.


Inom Hälsan & Arbetslivet ser vi mångfald som en tillgång både vad gäller kön, ålder och etnisk bakgrund.

Dagtjänstgöring med flextid tillämpas. 

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg och Skaraborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/3964
Kontakt
  • Enhetschef Artur Tenenbaum, Skövde, 0708-31 45 67
  • Enhetschef Penilla Carlsson, Göteborg, 0708-46 79 78
  • Enhetschef Kristina Dahlberg, Göteborg , 0706-05 65 36
Facklig företrädare
  • Maria Henoch, SACO, 010-441 45 57
Publicerat 2017-05-23
Sista ansökningsdag 2017-06-13

Terug naar vacatures