Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoU Psykiatri kognition & äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Om oss

Verksamhetsområde Neuropsykiatri är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi bedriver psykiatrisk vård med inriktning mot minnesrelaterade sjukdomar, Huntingtons sjukdom, neuropsykiatri, äldrepsykiatri, psykiatri för döva och hörselskadade, psykiatri för patienter med ätstörningar och psykiatri för patienter med intellektuell funktionsnedsättning. Våra enheter finns lokaliserade i Mölndal och Göteborg. Vi bedriver heldygnsvård på Sahlgrenska universitetssjukhusets tomt och Högsbo sjukhus.

På vår klinik pågår omfattande forskningsverksamhet i form av befolkningsundersökningar, klinisk forskning samt kliniska läkemedelsprövningar. Vi arbetar även med flexibilitet mellan kliniskt arbete och forskningsrelaterade arbetsuppgifter. Vår forskningsenhet (FoU-enheten) expanderar kontinuerligt och deltar aktivt i flera vårdutbildningar.

Vi söker nu ytterligare en forskningssjuksköterska, att arbeta inom någon av nedanstående beskrivna forskningsstudier.

Vid minnesmottagning bedrivs läkemedelsforskning i samarbete med Göteborgs universitet och olika internationella läkemedelsföretag. Syftet med forskningen är att ta fram läkemedel som kan förhindra demensutveckling.

De befolkningsbaserade H70-studierna, inom forskargruppen EPINEP vid Göteborgs universitet, är en del av Centrum för Åldrande och Hälsa, AgeCap. H70-studierna studerar åldrandet i allmänhet och faktorer av betydelse för uppkomsten av demens och andra psykiska sjukdomar hos äldre.

H70 Clinical Studies är ett samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet och är lokaliserad vid minnesmottagningen och Centrum för Huntingtons sjukdom. Syftet med H70 Clinical Studies är att öka förståelsen för sjukdomsprocesser, samt att finna nya sjukdomsmarkörer.

Besök gärna studiernas webbplatser:

Minnesmottagningen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

H70-studierna i Göteborg | Göteborgs universitet (gu.se)

Klinisk minnesforskning - H70 Clinical Studies | Göteborgs universitet (gu.se)

Vad erbjuder vi dig?

Vi är en kunskapsintensiv organisation, vi har en god stämning och personalsituation samt kompetenta kollegor som brinner för arbetet. Utvecklings- och förbättringsarbeten pågår löpande. Vi har tydliga mål och arbetssätt och är en aktiv, dynamisk samt framgångsrik forskningsenhet. 

Vår målsättning är att erbjuda våra patienter bästa möjliga vård, forskning och samtidigt erbjuda våra anställda en arbetsplats som stimulerar till utveckling och fortbildning. Du kommer bland annat att få utbildning av aktuellt studieprotokoll och ICH-GCP.

Arbetsuppgifter

Som forskningssjuksköterska i vår forskargrupp, där flera yrkeskategorier ingår, kommer du att arbeta med datainsamling i studierna, genom att utföra intervjuer och undersökningar avseende psykiatrisk och kroppslig hälsa, men även andra förhållanden som är viktiga inom demenssjukdom och åldrandet.

Arbetet som forskningssjuksköterska i vårt team för läkemedelsstudier innebär att du tillsammans med kollegor, läkare samt de olika läkemedelsrepresentanter bedriver studier på enheten. Du utför datainsamling, tar prover, provhantering, testar och intervjuar studiedeltagarna och deras anhöriga. Du kommer även beställa och dela ut studieläkemedel eller ger injektioner till studiedeltagarna. Du matar in data i register (eCRF), kommunicerar med våra internationella samarbetspartner och medverkar vid monitorering (extern kontroll).

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har förmåga till självständigt arbete, är noggrann, positiv, samt har god samarbetsförmåga. Specialistutbildning inom psykiatri och erfarenhet av forskning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/4130
Kontakt
  • Enhetschef, Diana Hellmér, 070-2893865
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mathilda Svahn Holmén, 031438495,mathilda.svahn-holmen@vgregion.se
Publicerat 2024-09-10
Sista ansökningsdag 2024-10-04

Tillbaka till lediga jobb