Folkhögskoleförvaltningen, Vara Folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Folkhögskolan i Vara grundades 1915 och har haft sin verksamhet i nuvarande lokaler sen 1935. För närvarande erbjuder vi i Vara allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, fritidsledarutbildning, radiojournalistutbildning, svenska för invandrare (SFI), växa vidarekurs en kurs för personer med funktionsvariation. Vi har ett internat där deltagarna kan hyra rum, och en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Folkhögskolan har en filial i Mariestad där vi erbjuder Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå samt studiemotiverande folkhögskolekurs.
Totalt har skolan ca 160 deltagare på långa kurser.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på vår filial i Mariestad.

Folkhögskolorna erbjuder Studiemotiverande folkhögskolekurs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Fokus ligger på träning i studieteknik, med inriktning på samhällskunskap, svenska, engelska och matematik. Undervisningen utgår från folkhögskolans pedagogik som betonar aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp. Som lärare på folkhögskola är det viktigt att se, värdesätta och tillvarata varje deltagares egen kunskap.

I denna tjänst ingår att handleda SMF-grupp, se beskrivning ovan, samt att göra studiebesök med gruppen.

Du har ett nära samarbete med övriga kollegor och är delaktig i hela verksamheten på filialen, där även SMF-kursens deltagare ibland provar på att delta i den Allmänna kursens undervisning.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet att undervisa i de efterfrågade ämnena med flerårig lärarerfarenhet och brinner för bildning och lärande. Du skapar lust och intresse för dina ämnen och arbetar studiemotiverande. Du är trygg i din yrkesroll, uppskattar mötet med deltagarna, har ett engagemang för målgruppen och arbetsområdet, samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av att nätverka är meriterande.

Villkor

Visstidsanställning projekt, möjlighet till förlängning finns. 80% sysselsättningsgrad. Tillträde i augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Urvals- och intervjuarbete kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

Är du nyfiken på tjänsten är du välkommen att höra av dig – vi berättar gärna mer. Vi ser fram emot din ansökan!

 



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2785
Kontakt
  • Anette Rosin, biträdande rektor , 0736-388510
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-23
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb