NU-sjukvården, Område II, Kirurgi, Palliativa enheten

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Om verksamheten
Den palliativa enheten består av ett öppenvårdsteam och en slutenvårdsavdelning med 10 vårdplatser. Avdelningen är en åtgärdsavdelning för patienter inskrivna i den palliativa enheten. I öppenvårdsteamet arbetar kontaktsjuksköterskor som en del i ett multiprofessionellt team. Vi bedriver specialiserad palliativ vård för vuxna med företrädesvis cancersjukdom. Vi utgår från WHO:s definition av palliativ vård samt det Nationella vårdprogrammet för palliativ vård. Vi arbetar aktivt och medvetet med att förbättra livskvalitén och skapa trygghet för patient och närstående.

På den palliativa enheten arbetar vi multiprofessionellt och med ett personcentrerat arbetssätt säkerställer vi god palliativ vård för våra patienter och deras närstående. Här finns goda möjligheter till utveckling inom palliativ vård. Utbildning och kurser erbjuds kontinuerligt. 

Om tjänsten
Palliativa enheten i NU-sjukvården har fått medel från RCC (Regionala cancercentrum i samverkan) för att finansiera 1-2 kuratorstjänster på 50-100% under 1 års tid. Ansökan är gjord för ytterligare finansiering med förhoppning om att medel beviljas för ett treårigt projekt. 

Som kurator har du en viktig roll i vårt multiprofessionella team och du är en resurs både för patient och närstående. Inom den palliativa vården arbetar du med de konsekvenser som sjukdom medfört eller riskerar att medföra. 

I ditt arbete ingår bland annat: 

  • Teamarbete runt patient 
  • Hemsök hos patienter inskriva i Palliativa enheten
  • Närståendestöd
  • Undervisning, handledning och reflektion

Kvalifikationer
Du har socionomexamen med inriktning psykosocialt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskutaror, alternativt kommer att få legitimation under övergångsperioden. Du har erfarenhet av palliativ vård. Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso-och sjukvård är meriterande. 

För att trivas hos oss söker vi dig som är positiv, självständig, ansvarsfull, har en god samarbetsförmåga och som vill utvecklas i din yrkesroll. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga till självständigt arbete, flexibilitet samt att du har ett intresse för att arbeta med människor i utsatta livssituationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Annonsen avser 1-2 kuratorstjänster med 50-100 % tjänstgöringsgrad. Tjänsten är tidsbegränsade under 1 år framåt, med eventuell möjlighet till förlängning. 

Vi intervjuar fortlöpande under hela ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan! Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2592
Kontakt
  • Agneta Blomqvist, Vårdenhetschef, 010-4350141
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 072-2063558
  • Mary Foss, Vision, vxl010-4350000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb