Naturbruksförvaltningen, Naturbrukskansliet Skövde

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning

Naturbruksförvaltningens IT-enhet består av två IT-samordnare, en verksamhetsutvecklare och en systemspecialist. Då en av våra kollegor valt att gå vidare till annan tjänst söker vi en IT-samordnare till vårt team.

Naturbruksförvaltningen erbjuder gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet (lantbruk, djur, häst, trädgård och skog) och har vuxenutbildning inom gröna näringen. Skolorna är lokaliserade till Töreboda, Skara och Svenljunga. Inom Naturbruksförvaltningen arbetar ca 300 medarbetare och ungefär 1 000 elever och studerande på utbildningarna.

Arbetsuppgifter

Som IT-samordnare ansvarar du för att se till att skolornas IT-utrustning och pedagogiska lärmiljö fungerar på ett bra och ändamålsenligt sätt. Det innebär bland annat att säkerställa att elevernas IT-utrustning fungerar, tillhandahålla service och stöd till i första hand elever och studerande via exempelvis fysiska möten, telefon, e-post och Teams. Exempel på andra arbetsuppgifter:

  • Administrera elevernas AD-konton (t.ex. användarkonton, behörigheter)
  • Konfigurering av elevdatorer
  • PC-utbyte av personaldatorer
  • Förberedelse och utdelning av personaldatorer och telefoner samt introduktion för nyanställda
  • Beställa IT-utrustning samt administrera återtag av IT-utrustning
  • Underhåll, felsökning av IT-utrustning i undervisningslokaler
  • Underhåll, felsökning och uppdatering av programvara i simulatorer
  • Säkerställa att skolornas nät fungerar och felanmäla eventuella driftstörningar

Arbetsuppgifterna kan variera över tid. Du kommer arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor. Du kommer att ansvara för en eller flera enheter i organisationen.

Kvalifikationer

Du ska ha minst en gymnasial utbildning, gärna inom teknik/IT. Du ska ha några års erfarenhet av arbete inom fältet. Tidigare erfarenhet som servicetekniker eller IT-samordnare inom skola är meriterande. Erfarenhet av konfigurering av datorer och arbete med Endpoint manager är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid en positiv attityd och att du har service- och ansvarskänsla. Du måste tycka om att arbeta med människor, ha ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt - du möter elever och personal varje dag.

Du har en god samarbetsförmåga. Du ska vara flexibel och ha förmåga att själv ta initiativ till att lösa problem som kan uppstå, hitta lösningar och ta ett gemensamt ansvar för de uppgifter som uppstår på arbetsplatsen. Du behöver också ha en förmåga att strukturera ditt arbete på ett bra sätt.

Vi förutsätter även att du har ett stort teknikintresse, vill vara den som först tar sig an nya funktioner, utrustning och vill hjälpa våra verksamheter att ta till sig dessa.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav eftersom det förekommer en del resor till våra skolor.

Övrigt

Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av en väletablerad organisation, utöka ditt kontaktnät och din erfarenhet i en bred och varierande roll.

Villkor

Tillsvidareanställning med 100% sysselsättningsgrad, semestertjänst. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Skara. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 10 juni.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2576
Kontakt
  • Linda Moulare, 073-5578852
Facklig företrädare
  • Christian Valsamidis, 070-0822957
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb