Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling, Näringsliv och innovation

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret är vi drygt 1500 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Våra avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT.

Västra Götalandsregionen (VGR) är Sveriges största offentliga arbetsgivare med 55 000 anställda. Vi har flera uppdrag bland annat att skapa tillväxt och en hållbar utveckling i Västra Götaland. Koncernstab Regional utveckling är en del av Koncernkontoret. Koncernkontorets uppgift är att leda, utveckla och samordna uppdrag och aktiviteter för att nå de politiskt beslutade målen. Det är viktigt att ha god samverkan med övriga avdelningar inom VGR samt med övriga relevanta externa aktörer, såväl näringsliv som akademi och samhälle.

Vi söker nu en person för en tidsbegränsad anställning till EU-teamets Brysselkontor på avdelningen för näringsliv och innovation.

Ditt uppdrag
Huvuduppgiften är att arbeta med påverkan på europeisk nivå på plats i Bryssel i frågor som är prioriterade för Västra Götaland och Västra Götalandsregionens utveckling. Uppdraget innebär att skapa förutsättningar för ett ökat deltagande i policyprocesser och för ökad kunskap om hur VGR kan dra nytta av samarbete i EU. Du kommer att vara en del av en avdelning som bidrar till att skapa ett livskraftigt och hållbart näringsliv i Västra Götaland. EU-teamet ansvarar för att samordna Västra Götalandsregionens EU-arbete och har fokus på påverkansarbete, europeiska samarbeten och EU:s fonder inom sammanhållningspolitiken. 

Vårt uppdrag är bland annat att:

 • Arbeta med påverkansarbete, profilering och omvärldsbevakning på en europeisk nivå
 • Ansvara för och stötta genomförandet av olika EU-program
 • Samordna Västra Götalandsregionens medlemskap och deltagande i europeiska organisationer och nätverk

Du kommer delta i ett team som efter avslutad rekrytering kommer bestå av totalt sju personer varav tre är stationerade i Bryssel. Vi arbetar teambaserat och har ett gemensamt ansvar för att samordna VGRs EU-arbete.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

 • Bevakning och påverkansarbete inom de områden som är prioriterade av Västra Götalandsregionen. Bland annat ingår att bevaka och bära VGRs prioriteringar i framtidens forsknings-och innovationsprogram Horizon Europe.
 • Att samordna VGR:s arbete i internationella organisationer och nätverk
 • Delta i dialoger och andra sammanhang på europeisk nivå för att säkerställa att Västra Götalands intressen tillgodoses
 •  Samverka med relevanta aktörer för att skapa största nytta och spridning av VGRs arbete i Bryssel

Tjänsten är tidsbegränsad med startdatum 19 augusti 2024 till och med juni 2025.  

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker dig som har god kunskap om och intresse av att arbeta med regionala frågor i en EU-kontext.  Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Bryssel och/eller gentemot EUs institutioner samt om du har ett upparbetat nätverk i Bryssel. Du har en relevant akademisk utbildning en god förmåga och erfarenhet av att samverka med aktörer på lokal, regional, nationell och internationell nivå.

Vem är du?
Som person är du driven, strukturerad och utvecklingsorienterad. Du trivs med att arbeta både självständigt, i team och i samverkan med interna och externa intressenter. Du har en analytisk förmåga som du omsätter på ett initiativrikt sätt i handling och problemlösning. Vi ser att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och du har lätt att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Franska är meriterande.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Bryssel
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2430
Kontakt
 • Helena Starfelt, avdelningschef, 0761079476
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb