Fastighet, stöd och service, Västfastigheter bygg och förvaltning


Konstenheten, som är placerad inom Fastighets Stöd och Service ansvarar för upphandling av konst i samband med de byggprojekt som genomförs. Konstenheten hanterar också regionens stora konstsamling och arbetar kontinuerligt med utplacering av konst i de olika verksamheterna. I uppdraget ingår bland annat att sprida kunskap om konstens betydelse för den offentliga miljön samt att genom sina inköp stimulera konstlivet. Västra Götalandsregionen tillämpar 1 %-regeln vid ny- och ombyggnationer.

Rollen som Konstchef

Vi söker dig som vill bli vår nya konstchef där du ansvarar du för att enheten sprider kunskap om konstens betydelse och hur den kan gestaltas i offentlig miljö samt stimulerar konstlivet genom upphandling av konst. Vidare ansvarar du för enhetens verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi och personal och kommer ingå i område fastighetsfunktioners ledningsgrupp.

Inom enheten arbetar till exempel konstprojektledare, konsthandläggare, koordinator, handläggare och hantverkare.

Här får du möjligheten att leda, samordna och driva konstenhetens verksamhet med samarbete och entusiasm i fokus. Med din erfarenhet som chef samt erfarenhet inom området finns du tillgänglig och coachar dina medarbetare. Du är lyhörd med ett stort intresse samt kunskap för offentlig konst, personal och verksamhetsfrågor.

Ditt arbete spänner över ett stort geografiskt område med personal i hela Västra Götalandsregionen. 

Placeringsort är vid regionens hus i Göteborg. Då resor ingår i rollen behöver du ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskola/universitet med relevant akademisk utbildning, inom konst- kultur- eller samhällsvetenskapliga ämnen.  

Flerårig erfarenhet som både specialist samt chef inom konstområdet, med erfarenhet av personalansvar inom en större organisation och/eller förvaltning, kommun eller myndighet.

Det är meriterande med chefserfarenhet inom området från en politiskt styrd organisation där du även har kunskap om offentlig konstupphandling.

Du motiveras och inspireras av att tillämpa ett gott tillitsbaserat ledarskap med fokus på samarbete mot förvaltningens övergripande mål. Här kommer du som känner ett stort samhällsengagemang trivas, då denna roll påverkar och bidrar till samhällsnyttan genom konstens betydelse i det offentliga rummet.

Rekryteringsprocessen

I den här processen efterfrågar vi inget personligt brev utan du kommer i stället få besvara ett antal frågor där du ombeds beskriva dina erfarenheter. Efter sista ansökningsdag kallar vi de kandidater som matchar profilen bäst baserat på urvalsfrågorna för en första intervju. Ansök senast 30 maj, intervjuer är planerad till 12 juni.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg.

Testerna planeras att genomföras 18 juni, så markera det i kalender redan nu.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till samhällsnytta och konst i det offentliga rummet.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2324
Kontakt
  • Margareta Kindberg, 0761289008
Facklig företrädare
  • DIK, 08-48004035,arbetsgivare@dik.se
  • Birger Hedqvist Kumlander Ledarna, +46104413500
  • Jasmina Jahic VISION, 070-0805946
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb