Västtrafik, IT, Kundinfo

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en driven Systemutvecklare till IT-enheten!

Rollen, inriktning och arbetsuppgifter

Vi vill ta nästa steg mot en ännu bättre reseplaneringsupplevelse för våra kunder och söker dig som vill vara med att driva vårt viktiga arbete med centrala API:er och tekniska tjänster för resesökning.

Våra backend-tjänster är inte bara grunden för Reseplanering i To Go och på vasttrafik.se, de utgör också navet för Reseplanering på Västtrafiks publika utvecklarportal. Våra API:er orkestrerar och tillhandahåller inte bara data/funktioner för interna konsumenter – de servar också externa kanaler, så som samarbetspartners och tredjepartsutvecklare. Målet är att våra API:er ska bidra till innovation i hela regionen!

Du får en viktig roll i ett väletablerat och sammansvetsat team, med rollerna Produktägare, Systemutvecklare, Kravanalytiker, Testare, UX-designer och Systemspecialist.

Du har ett huvudsakligen systemutvecklande uppdrag, men arbetar också till viss del med lösningsarkitektur och kravställning – både internt och i relation med externa leverantörer. Du bidrar också till planering, uppföljning samt diskussion av lösningar med leverantörer och andra systemutvecklare.

Backlogen är spännande med allt från att upprätthålla interna krav som följer företagets API-strategi, till externa krav som följer omställningen till ett grönare samhälle. Allteftersom vi ser ett ökat behov av en mer personlig reseplanering och nya resandemönster så behöver också våra ingående integrationer och i slutändan vårt utgående funktionsutbud som når slutkund ständigt utvecklas och underhållas.

Under det senaste året har vi exempelvis testat att införa dynamisk trafik (on demand) som komplement till traditionell tidtabellstyrd kollektivtrafik. Detta ställer särskilt höga krav på flexibilitet och följsamhet i våra tjänster för resesökning.

Vem är du?

Vi söker dig som lätt tar till sig systemförståelse och har en naturlig förmåga att omsätta krav och behov/scenarios för målgrupper till välbyggda ändamålsenliga IT-lösningar.

Du är en kommunikativ och ansvarstagande lagspelare som har lätt för att samarbeta och fungera i agila teamkonstellationer. Du är lösningsorienterad, självgående och van vid att ta egna initiativ.

Du är nyfiken och engagerad, ansvarstagande är självklart för dig. Du gillar att arbeta framåtlutat, har ett naturligt driv och är en utpräglad lagspelare.

Kvalifikationer

Du har några års erfarenhet inom systemutveckling enligt agila principer, samt vid arbete med datamodeller. Du är van vid att balansera olika perspektiv i utvecklingsarbetet löpande, såsom prestanda, säkerhet, livscykelhantering och funktionstillväxt.

Tekniska kompetenskrav;

 • .NET Core
 • C#
 • HTTP REST
 • Git
 • Kubernetes

Meriterande kompetenser;

 • Docker
 • Redis Cluster
 • Helm
 • Prometheus
 • Grafana
 • MongoDB
 • Elasticsearch & Kibana

Västtrafik lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor och ansökan

Anställningen är tillsvidare och påbörjas snarast, efter överenskommelse. Placeringsort är Göteborg, vid vårt kontor på Gullbergsvass. Vi arbetar enligt hybrid-modell med möjlighet för upp till 50% distansarbete. 

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Robin Nyberg, verksamhetschef IT-Kundinformation på robin.nyberg@vasttrafik.se, 070-0899981.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2313
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb