Västtrafik, Leverans, Fordon

Vill du vara med och bygga framtidens tågflotta? Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera och göra hållbart resande till norm? Under de kommande åren kommer Västtrafiks spårfordonsflotta uppdateras med helt nya fordon och till det behöver vi stärka upp vårt team med en Dokumentationsansvarig med ansvar för fordonsdokumentation och dokumentationssystem – Är det du?

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

I rollen som Dokumentationsansvarig är du vår expert på området underhållsdokumentation och system för dokumentpublicering. Du säkerställer att dokumentationen som beskriver hanteringen och underhållet av Västtrafiks spårfordon uppfyller gällande krav samt att den publiceras till berörda intressenter. I rollen har du även ett ansvar för att kontrollera att de krav på dokumentation som Västtrafik har avtalat med leverantörer uppfylls.

Rollen ansvarar i huvudsak för att:

  • All dokumentation för Västtrafiks spårfordon (spårvagn och tåg) uppfyller gällande krav.
  • All dokumentation publiceras till relevanta intressenter, samt ansvarar för systemen för dokumentpublicering.
  • Upprätta och löpande uppdatera resursplan för den support som behövs för dokumentationsaktiviteter inom området spårfordon på Västtrafik för att säkerställa att dokumentation uppfyller gällande krav
  • Vara sammanhållande för området dokumentation och dokumentationspublicering för Västtrafik spårfordon.
  • Ansvara för att säkerställa tillräckligt stöd till fordonsförvaltarna och till nya och pågående spårfordonsprojekt inom Västtrafik.

Du kommer tillhöra fordonsavdelningen där du tillsammans med dina kollegor har det viktiga uppdraget att säkerställa hållbarhet och kvalité för Västtrafiks spårfordon. Du är även del i projekten för nya fordonsleveranser vilka innebär att Västtrafik kommer få över 100 nya tåg och spårvagnar levererade med omfattande dokumentation.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

För att lyckas i rollen har du en mycket god förmåga att samverka och samarbeta med andra på alla nivåer. Du är vetgirig och tar ansvar för att säkerställa att du förstår de frågor som ska hanteras och genom att du är noggrann säkerställs en dokumentation med hög kvalitet. Du gillar att driva igenom dina arbetsuppgifter tillsammans med andra och du säkerställer framdrift även självständigt. Du ser nyttan i att ständigt utvärdera och förbättra ditt ansvarsområde, och du strävar efter att optimera och förenkla för andra.

 

Kvalifikationer

Du har relevant högskole-/universitets-/yrkeshögskoleutbildning eller motsvarande utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du bör ha med dig erfarenhet från arbete med drift- och underhållsdokumentation för fordon, flygplan eller avancerade maskiner, samt från arbete med dokumentpubliceringsverktyg, eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. För att klara av arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt i att kunna skriva teknisk information på engelska och svenska.

Det är meriterande om du har arbetat i internationella projekt, har erfarenhet av arbete med drift och underhåll av spårfordon och därigenom god kännedom om standard EN-50126 (RAMS) eller motsvarande.  Även meriterande om du har god kännedom om myndighetskrav för drift och underhåll av spårfordon i Sverige, särskilt för Entity in Charge of Maintenance.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

 

Villkor och ansökan

Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare och möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg.  Arbetet innebär löpande resor till Västtrafiks depåer. Resor utomlands kan förekomma.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Varmt välkommen med din ansökan, CV och personligt brev senast den 2024-05-31. Intervjuer kommer att ske löpande under juni. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Jonas Sundgren, jonas.sundgren@vasttrafik.se eller till Magnus Tigerhed, magnus.tigerhed@vasttrafik.se.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2138
Kontakt
  • Jonas Sundgren, jonas.sundgren@vasttrafik.se
  • Magnus Tigerhed, magnus.tigerhed@vasttrafik.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb