Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk patologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Klinisk patologi är en regional verksamhet som består av Klinisk patologi NÄL, Klinisk patologi Borås och Klinisk patologi Sahlgrenska. På Klinisk patologi hanteras till största delen vävnadsprover men en liten del av verksamheten ansvarar för bårhus och obduktion.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats med kompetenta kollegor och möjlighet till personlig utveckling.

Klinisk patologi Sahlgrenska ansvarar för två bårhus, Sahlgrenska sjukhuset och Östra sjukhuset. Tjänsten som annonsen gäller kommer i huvudsak att vara förlagd till bårhuset på Sahlgrenska sjukhuset men ett nära samarbete krävs mellan båda bårhusen och även med vår obduktionsavdelning.

Till en början erbjuder vi sex månaders provanställning och om du trivs med oss och vi trivs med dig övergår anställningen till en tillsvidaretjänst.

Arbetsuppgifter

Arbetet som bårhusvaktmästare kan vara både fysiskt och psykiskt krävande. Tunga lyft sker dagligen och vi ställer höga krav på hygien, etik, moral och empati.

På ett bårhus ingår det många olika arbetsuppgifter där huvuduppgiften självklart är att hantera avlidna, andra arbetsuppgifter som ingår i arbetet är bland annat att registrera remisser, svara i telefon, ha kontakt med anhöriga och begravningsbyråer, att utföra det efterarbete som krävs när den avlidne lämnats ut för kistläggning och mycket mer. För att ha en bra arbetsmiljö behöver du vara beredd på att vissa städuppgifter också ingår i arbetet. Du är även med och ansvarar för att våra riktlinjer och rutiner för arbetet hålls uppdaterade och är aktuella.

Som bårhusvaktmästare kommer du ha beredskapstjänstgöring under schemalagda kvällar och helger. Det berättar vi gärna mer om vid en eventuell intervju. Under beredskapstid ansvarar du för båda bårhusen.

Om dig

Vi vill att du har flera års vana av att arbeta med avlidna och vi förutsätter att du tycker om att samarbeta med olika yrkeskategorier. Vi vill att du i din yrkesroll är positiv, flexibel, engagerad, och att du värdesätter etik och moral.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en obduktions- och bårhusverksamhet eller om du har många års erfarenhet från begravningsbranchen.

Mycket stor hänsyn kommer att tas till personlig lämplighet.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2053
Kontakt
  • Enhetschef, Camilla Sydvart, 0700-816630
Facklig företrädare
  • Kommunal, su-ostra.vast@kommunal.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb